Annonce
Holstebro

Afdød fisker mindet i Esbjerg

- Alle gav udtryk for, at det havde været en minderig eftermiddag, siger Holger Bech om en mindedag, der begyndte i mindelund med en kransenedlæggelse og fortsatte til Fiskeri- og Søfartsmuseet. Foto: Tue Sørensen
Initiativtager sendte venlig tanke til afdød holstebroers familie.

Holstebro/Esbjerg: Det er 100 år siden, at Marinus Sørensen fra Holstebro mistede livet, da hans kutter ramte en drivende mine. I alt 13 fiskere omkom det år, og forleden blev årsdagen markeret i Fiskeres Mindelund i Esbjerg.

Holger Bech, hvis farfar også var blandt de omkomne på den samme kutter som Marinus Sørensen, havde taget initiativ til begivenheden. Han har søgt ihærdigt gennem avisartikler efter familiemedlemmer i Holstebro, men den unge fisker havde ingen børn. Til gengæld havde han en bror, hvis svigerdatter stadig lever i en alder af 92 år.

- Jeg har klippet artiklerne ud og kan ikke få mig selv til at smide dem ud, men jeg ved intet yderligere. Min svigermor har heller aldrig sagt noget, og desuden kan jeg i min alder ikke tage til Esbjerg til kransenedlæggelsen, har den 92-årige tidligere fortalt til Dagbladet.

Svigerdatteren, der ønsker at være anonym, fik en venlig hilsen i Holger Bechs tale i forbindelse med kransenedlæggelsen forleden.

I alt 34 personer deltog - til Holger Bechs store overraskelse.

- Snakken gik livligt, idet mange ikke havde mødt hinanden gennem mange år. Jeg havde aldrig drømt om, at vi kunne samle så mange. Vi aftalte da også, at vi nu skal holde kontakt, forklarer han.

Det var meningen, at 1. Verdenskrigs drivende miner skulle desarmere sig selv, men det skete langtfra altid, og dermed udgjorde de en stor fare for fiskerne for 100 år siden.

Annonce
- Jeg havde aldrig drømt om, at vi kunne samle så mange, siger Holger Bech om de 34 pårørende, som deltog i mindedagen. På væggen ses noget af Marinus Sørensens navn. Han omkom ombord på Elieser i 1919. Foto: Tue Sørensen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Uden købere ingen bagmænd

Om det er ny taktik eller bare en tilfældighed, skal være usagt. Men da lokalpolitiet i Holstebro tirsdag fortalte, at det sigtede 31 personer for at have købt euforiserede stoffer hos en lokal hashpusher, kom det kort efter, at politiet begyndte at præsentere 275 borgere i Skive-området for sigtelser for at have købt kokain hos det, der er blevet døbt Porsche-banden. I begge sager er det data fra narkohandlernes telefoner, der har ført frem til de mange købere af narkotika. Sagen fra Skive er naturligvis markant større end den i Holstebro. Men det ændrer sådan set ikke på, at det er en helt igennem fornuftig taktik også at gå synligt og målrettet efter køberne af narko. Selvfølgelig er bagmændene interessante og skal stoppes. Men uden købere var der ingen bagmænd. Uden købere var der ikke et marked for bander og lignende til at tjene styrtende summer på at forsyne unge og gamle med hash, kokain og andre euforiserende stoffer, der plager mange byer og som ødelægger alt for mange liv. Der er simpelthen ingen grund til at frede nogen i den sammenhæng. At det ikke er vanskeligt at skaffe de euforiserende stoffer, vidner de to sager tydeligt om. Stofferne er bare en sms væk. At de benyttes af mange, behøver man blot at slå op i avisen for at sande. I sidste uge blev en blot 16-årig dreng fra Holstebro sigtet for at sælge kokain og onsdag blev fire personer alene i Holstebro anholdt og sigtet for at køre bil under påvirkning af euforiserende stoffer. Narkopåvirkede bilister har for længst overhalet spritbilisterne i statistikkerne - og det er ikke kun unge mænd, der bliver standset med narko i blodet. Det er folk i næsten alle aldersgrupper. Det er ganske alvorligt, og forhåbentligt er de seneste to store aktioner fra Midt- og Vestjyllands Politi med til at sende et klart signal om, at det bestemt ikke er risikofrit at eksperimentere med stoffer, og det kan give både bøder og pletter på straffeattesten. Samtidig må man håbe, at de to aktioner også har givet anledning til en snak om mange spiseborde om brugen af stoffer.

Annonce