Annonce
Holstebro

Afdød fisker mindet i Esbjerg

- Alle gav udtryk for, at det havde været en minderig eftermiddag, siger Holger Bech om en mindedag, der begyndte i mindelund med en kransenedlæggelse og fortsatte til Fiskeri- og Søfartsmuseet. Foto: Tue Sørensen
Initiativtager sendte venlig tanke til afdød holstebroers familie.

Holstebro/Esbjerg: Det er 100 år siden, at Marinus Sørensen fra Holstebro mistede livet, da hans kutter ramte en drivende mine. I alt 13 fiskere omkom det år, og forleden blev årsdagen markeret i Fiskeres Mindelund i Esbjerg.

Holger Bech, hvis farfar også var blandt de omkomne på den samme kutter som Marinus Sørensen, havde taget initiativ til begivenheden. Han har søgt ihærdigt gennem avisartikler efter familiemedlemmer i Holstebro, men den unge fisker havde ingen børn. Til gengæld havde han en bror, hvis svigerdatter stadig lever i en alder af 92 år.

- Jeg har klippet artiklerne ud og kan ikke få mig selv til at smide dem ud, men jeg ved intet yderligere. Min svigermor har heller aldrig sagt noget, og desuden kan jeg i min alder ikke tage til Esbjerg til kransenedlæggelsen, har den 92-årige tidligere fortalt til Dagbladet.

Svigerdatteren, der ønsker at være anonym, fik en venlig hilsen i Holger Bechs tale i forbindelse med kransenedlæggelsen forleden.

I alt 34 personer deltog - til Holger Bechs store overraskelse.

- Snakken gik livligt, idet mange ikke havde mødt hinanden gennem mange år. Jeg havde aldrig drømt om, at vi kunne samle så mange. Vi aftalte da også, at vi nu skal holde kontakt, forklarer han.

Det var meningen, at 1. Verdenskrigs drivende miner skulle desarmere sig selv, men det skete langtfra altid, og dermed udgjorde de en stor fare for fiskerne for 100 år siden.

Annonce
- Jeg havde aldrig drømt om, at vi kunne samle så mange, siger Holger Bech om de 34 pårørende, som deltog i mindedagen. På væggen ses noget af Marinus Sørensens navn. Han omkom ombord på Elieser i 1919. Foto: Tue Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce