Annonce
Navne

Advokaten kæmpede for sin fars ventilationssystem lige til det sidste

Fhv. chefredaktør Erik Møller, Sir, skriver følgende nekrolog over advokat Thorbjørn Aaberg, Frederikshavn.

Advokat Thorbjørn Aaberg, Frederikshavn, er død i en alder af 75 år.

Thorbjørn Aaberg var født i Holstebro som søn af Ruth Aaberg og fabrikant Carl Peter Aaberg. Han blev student fra Holstebro Gymnasium og juridisk kandidat fra Århus Universitet i 1976. Samme år blev han fuldmægtig i et advokatfirma i Frederikshavn.

Annonce

Thorbjørn Aaberg etablerede sig som selvstændig advokat i Frederikshavn i 1980. Året efter blev hans ægtefælle, advokat Lisbeth Pahl, som han havde mødt i Frederikshavn, medejer af advokatfirmaet, som herefter og de næste 40 år hed Pahl & Aaberg. I 2020 fusionerede Pahl & Aaberg med Advokatfirmaet Vingaardshus i Ålborg.

Thorbjørn Aaberg var en stor personlighed og et engageret og kreativt menneske. Han var kendt for at gøre alting på sin egen måde. Som advokat fandt han løsninger, der muliggjorde forlig i situationer, hvor alt ellers så fastlåst ud. Thorbjørn Aaberg beskæftigede sig med alle slags sager, men især juridiske tvister for mindre erhvervsdrivende og voldgiftssager havde hans store bevågenhed.

Især når Thorbjørn Aabergs retfærdighedssans blev krænket, blev alle sejl sat til for at hjælpe klienterne. Det var også tilfældet i Aaberg-sagen, som kom til at fylde meget i hans liv. Hans far konstruerede et ventilationssystem, som kunne fjerne forureningen direkte fra forureningskilden i svinestalde. Anlægget blev opsat i mere end 800 stalde, og besætningerne blev efter kort tid sygdomsfrie. Selv om dyrlæger og konsulenter ønskede systemet godkendt af myndighederne, lykkedes det aldrig, selv om myndighederne gennem årene måtte indrømme en række fejl og forkerte konklusioner i deres sagsbehandling.

Daværende statsminister Poul Schlüter ønskede at få vendt hver en sten i Aaberg-sagen for at få en afklaring, men den landsdommer, der stod i spidsen for en kommissionsdomstol i sagen, fik drejet kommissoriet, så kun myndighedernes administrative behandling blev undersøgt.


Daværende statsminister Poul Schlüter ønskede at få vendt hver en sten i Aaberg-sagen for at få en afklaring, men den landsdommer, der stod i spidsen for en kommissionsdomstol i sagen, fik drejet kommissoriet, så kun myndighedernes administrative behandling blev undersøgt. Det teknisk faglige, der var det unikke i ventilationssystemet, blev aldrig genstand for en seriøs offentlig afprøvning.

Thorbjørn Aaberg havde skrevet en bog om Aaberg-sagen, og han nåede også at færdig-redigere en web-version, som nu er lagt ud på internettet under navnet Aabergsagen.dk.

Thorbjørn Aaberg og Lisbeth Pahl havde for få år siden den store sorg inden for få måneder at miste to voksne døtre til den samme sygdom.

Thorbjørn Aaberg efterlader sig sin livsledsager gennem 42 år, advokat Lisbeth Pahl, og tre børnebørn.

Annonce
Holstebro

Når Jette er på arbejde er mundbindet frivilligt, men når hun skal handle i selvsamme butik, skal hun tage det på

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Sosu-elever frustrerede over fraværs-regler: Ikke fair, at vi kan blive smidt ud for fravær, vi ikke selv kan gøre for

Sport For abonnenter

Næsten alt var til salg da Bjarne åbnede dørene til værkstedet: Et slaraffenland for folk med benzin i blodet

Struer

Nu går slutspurten ind - en ny centerleder skal på plads, og feltet ser godt ud: - Jeg er optimist

Holstebro

VIDEO - det er fuldstændig vildt: Samme gymnasium gik hjem med guld, sølv og bronze

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Erhverv For abonnenter

Henrik fik en meget stor overraskelse, da han skulle redde firmaet: - Vi sidder på en skattekiste af klassisk dansk design

Navne

Politiske poster uddelt: Se hvem der kom med i de forskellige udvalg

Lemvig

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Holstebro

Video: Pernille er tre lektioner fra at blive smidt ud af Sosu-skolen - hvad er der lige gået galt?

Navne For abonnenter

Vera og Verner døde med syv timers mellemrum: - Hun var hans livs kærlighed

Holstebro

Lange straffe til tyve: Kastede fire kilo tungt elektronik på patruljevogn i høj fart

Annonce