Annonce
Struer

Advokat på sagen: Dan Duck kræver erstatning

Direktøren på Dan Duck, Hardy Eskildsen, får advokat-hjælp til at føre sag mod Fødevarestyrelsen. Arkivfoto: Morten Stricker
Advokat Hans Sønderby gør klar til at stævne Fødevarestyrelsen, hvis det ikke kan lade sig gøre at indgå forlig og nå frem til en frivillig løsning

Struer: Hardy Eskildsen, som er både direktør og medejer af andeslagteriet Dan Duck i Struer, har hyret den bedste advokathjælp, han kunne tænke sig, for at få dækket slagteriets tab, efter den dårlige omtale i pressen umiddelbart op til jul.

I en kontrolrapport, som blev lagt ud på Fødevarestyrelsens hjemmeside, blev slagteriet blandt andet beskyldt for manglende håndvask blandt medarbejderne, og selv om Hardy Eskildsen allerede fra start kunne bedyre, at det var en fuldstændig ubegrundet anklage uden hold i virkeligheden, var skaden sket.

Fødevarestyrelsens kødkontrolchef har efterfølgende erkendt, at der skete fejl under kontrolbesøget på slagteriet i december, og effektivtlandbrug.dk kunne i fredags oplyse, at det bliver advokat Hans Sønderby, der kommer til at føre sagen videre og rejse erstatningskrav mod Fødevarestyrelsen for at få tabene i forbindelse med den dårlige omtale dækket ind.

- Lige nu forbereder vi en stævning til Fødevarestyrelsen, som skal afgå, hvis ikke det lader sig gøre at finde en frivillig ordning. Vi går efter at få erstatning for det tab, som virksomheden har lidt. Både det, der er konstateret ved de mange ænder, der ikke er blevet solgt, samt mange annullerede ordrer her i januar. Derudover vil vi også gå efter erstatning på det tab af goodwill, som virksomheden har lidt, sagde Hans Sønderby søndag til TV MidtVest.

Vi går efter at få erstatning for det tab, som virksomheden har lidt. Både det, der er konstateret ved de mange ænder, der ikke er blevet solgt, samt mange annullerede ordre her i januar. Derudover vil vi også gå efter erstatning på det tab af goodwill, som virksomheden har lidt.

Advokat Hans Sønderby

Advokat Hans Sønderby

Hans Sønderby er advokat med speciale i EU-ret. Han har tidligere vundet store sager over fødevarestyrelsen, og har på den måde sikret sine klienter store summer i erstatning.

I 2008 indgik han et forlig, der sikrede klienten mere end otte millioner i erstatning for lukningen af en samlestald.

I 2013 sikrede han et slagteri erstatning efter et påbud om at holde lukket på en produktionsdag.

I 2015 sikrede han en transportør erstatning, efter han var blevet pålagt et ulovligt transportforbud.

I 2019 underkender retten nedskydningen af 24 svin. Fødevarestyrelsen skal nu tage stilling til, om de frivilligt vil betale erstatning i denne sag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce