Annonce
Holstebro

Advarer skolebørn mod at se og dele drabs-video

"Vi vil hermed advare imod enhver form for berøring med den såkaldte Marokko-video, der desværre er kommet i omløb blandt nogle danske børn og unge," lyder det i en henvendelse til børn og forældre i kommunen. Foto: Rafael Marchante/Ritzau Scanpix

SSP-samarbejdet i Holstebro Kommune advarer mod den såkaldte Marokko-video, der er kommet i omløb blandt danske børn og unge. Også i Holstebro Kommune.

Holstebro: En video, der angiveligt viser drabet på en af de to kvinder, der blev dræbt på bestialsk vis i Marokko i december, florer så heftigt på forskellige sociale medier, at SSP-samarbejdet i Holstebro Kommune nu advarer både børn og deres forældre om videoen:

"Vi vil hermed advare imod enhver form for berøring med den såkaldte Marokko-video, der desværre er kommet i omløb blandt nogle danske børn og unge. Også i Holstebro Kommune er vi blevet bekendt med, at videoen er blevet set og delt via de sociale medier," hedder det i henvendelsen til børn og forældre i kommunen.

SSP-koordinator Jon A. Jørgensen fortæller, at man har haft store overvejelser omkring at gå ud med advarslen:

- Ofte vil vi hellere tie den slags ihjel. Men det er en ekstrem video, og det er i sidste ende forældrenes ansvar at sikre sig, at ens børn ved, hvordan de skal agere, hvis de kommer i kontakt med videoen, siger Jon A. Jørgensen.

I brevet til børn og forældre hedder det, at indholdet af videoen er af så voldsom en karakter, at børn og voksne ikke bør se den. Samtidig advarer SSP-samarbejdet om, at det kan være strafbart at dele videoen.

- Vi har hørt om et tilfælde fra Holstebro, hvor videoen er blevet delt blandt unge. Det er ikke i skole-regi, vil jeg gerne understrege - men det har fået en karakter, så vi nu har fundet det nødvendigt at gå ud med en advarsel, siger Jon A. Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce