Annonce
Kultur

Advarer mod snedig sms: - Det værste er ikke selve snydet, men kommentarerne efterfølgende

Sådan ser fup-sms'en ud. Den har ikke noget med Big Bio eller nogen af landets øvrige biografer at gøre. - Det er ude af vores hænder; vi kan ikke gøre andet end at advare hver gang, siger biografejer Louise Obel. Foto: Morten Stricker
- Jeg tænkte alt andet, end jeg normalt gør, hvor jeg siger vorherre bevares, når nogen snydes, siger Sonja Christiansen, som faldt pladask for et fupnummer. Hun er ikke den eneste. Biografen er igen udsat for forsøg på bedrageri.
Annonce

Holstebro: Om en sag, der kun handler om uærlighed, er Sonja Christiansen befriende ærlig.

- Ja, jeg var dum, erkender hun og ler.

Én ting plager hende dog.

- Det, der er så trælst, er, at jeg altid har tænkt, hvor idiotiske folk er, når de hopper på et tilbud, der er for godt til at være sandt. Det værste har været efter-kommentarerne, at "det kunne jeg vel se?" Nej, for ellers var jeg jo ikke hoppet på den, siger Sonja Christiansen, der er 67 år og bor i Holstebro.

Hun er blevet offer for en smertelig reprise hos Holstebros nye biograf, Big Bio Holstebro: At bedragere i biografens navn forsøger at lokke kontooplysninger ud af folk. Og hun er ikke alene.

- Vi har hørt fra nogle stykker, der er blevet snydt, og det er vi naturligvis kede af. Der er ren svindel, understreger Louise Obel, der ejer biografen i Holstebro samt i Herlev og Nordhavn.

Det, der er så trælst, er, at jeg altid har tænkt, hvor idiotisk folk er, når de hopper på et tilbud, der er for godt til at være sandt. Det værste har været efter-kommentarerne, at "det kunne jeg vel se?" Nej, for ellers var jeg jo ikke hoppet på den.

Sonja Christiansen

Annonce

Vorherre bevares

Problemet, der i øjeblikket omhandler en personlig sms, hvor modtageren tituleres med fornavn og tilbydes to biografbilletter til otte kroner, er desværre alt for velkendt for biografen.

- Det er desværre hele branchen og ikke kun Holstebro, der plages af dette forsøg på snyd. Vi kan ikke stille meget op. Det eneste, vi kan gøre, er at skrive ud og advare på vores forskellige medier. Men det er ude af vore hænder, forklarer Louise Obel.

Også Struer-biografen Apollon var mandag aften ude på Facebook for at advare mod snydet.

Det er alt sammen for sent for Sonja Christiansen.

- Vi sad i en hyggelig atmosfære, solen skinnede, alt var godt. Så kom sms'en. Jeg får jævnligt reelle tilbud fra biografen, så noget i min underbevidsthed sagde, at denne sms var "procedure as usual", forklarer hun.

- Jeg tænkte: Det er en helt ny biograf, som gerne vil have folk ind efter corona-tiden. Jeg tænkte alt andet, end jeg normalt gør, hvor jeg siger vorherre bevares, når nogen snydes. Men logoet var identisk med Big Bios, der stod mit navn og så videre. Jeg skulle bare svare på nogle spørgsmål, som godt nok var dumme som "Vil du helst have slik eller popcorn i biografen?"

Til slut betalte hun de otte kroner og undrede sig over, at der ikke kom en bekræftelse på mail.

Annonce

Superkede af det

- Men i og med at solen skinnede, og mine venner sagde, hvor heldig jeg var med at have fået sådan et tilbud, så tænkte jeg ikke mere over det - indtil telefonen ringede. Her tog det ikke mere end fem sekunder at finde ud af, at noget var galt. Opkaldet var ude fra Asien, og der blev hurtigt lagt på, siger Sonja Christiansen.

Hun forhørte sig hos Big Bio og fik dernæst spærret sit kreditkort. På kortet har bedragerne forsøgt at hæve penge, men det er højst blevet til én euro.

- Jeg har været heldig, men kan alligevel ikke lade være med at tænke på, hvordan jeg var stillet, hvis de havde flænset hele min konto. Dér står min pensionsopsparing jo, siger Sonja Christiansen.

Også dette forsøg på at snyde i biografens navn er ifølge Louise Obel politianmeldt.

- Det virker ikke særligt sandsynligt, at man kan købe to biografbilletter til otte kroner, men jeg kan også godt se, at man nogle gange kan blive grebet af det. Det er klart, at så længe, der er nogen, som hopper på snydet, så har bedragerne en forretning og vil fortsætte. Det eneste, vi kan gøre, er at advare hver gang. Men vi er superkede af det, fastslår Louise Obel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Udvalg vil ikke fyre: Millioner til SOSU-elever skal findes i budgetforhandlinger

Debat

Film. Selvfølgelig er det kultur

Holstebro

Råt for usødet, så truer de jo med at fyre personale på grund af en aftale, de selv har indgået

Struer

Søren Gade holder foredrag om at miste

Struer

Pungen lå i bilen

Annonce