Annonce
Sport

Aarhus-fans smed tøjet, da TTH-damerne blev klædt af

Mathilde Hylleberg og resten af TTH-holdet var tæt på at komme tilbage et par gange i opgøret mod Aarhus, men havde det meget svært i langt størstedelen af kampen. Foto: Ole Nielsen

Selvom det var en af sæsonens vigtigste kampe, så formåede TTH Holstebro aldrig at ramme topniveauet i det østjyske. Til tider blev holdet, rent sportsligt, klædt af et velspillende Aarhus-hold.

Aarhus: - Hvis vi kommer foran med otte, så står vi i bare kasser.

Sådan står der på et banner i Ceres Park, Hal 1, der hvor Aarhus-fanklubben holder til. Med andre ord, så smider de tøjet, hvis deres hold er i gang med at ydmyge modstanderholdet.

Der blev behov for at smide tøjet for fanklubben, og det var vel at mærke på en kold februar-dag i den formentlig dårligst isolerede ligahal i Danmark.

For TTH Holstebro kunne slet ikke finde løsningerne mod Aarhus United, som i løbet af anden halvleg kom foran med de netop skelsættende otte mål. Selvom Pether Krautmeyer havde hovedet dybt begravet i værktøjskassen med mulige opstillinger, så var der intet, der fungerede.

- Jeg tror aldrig nogensinde, at jeg har ledt så meget efter den rigtige opstilling og brugt så mange spillere. Selvom vi havde en god indstilling, fandt vi aldrig løsningen, siger Pether Krautmeyer, som især havde svært ved at stoppe Helena Elvers stærke fintespil.

Playmakeren spillede en rigtig flot kamp for hjemmeholdet.

Kampen i tal

Aarhus United - TTH Holstebro 25-20 (14-10)Håndboldligaen, damer

Stillinger undervejs: 2-2, 4-3, 8-6, 12-7, 14-10, 16-13, 18-14, 21-14, 23-16, 25-20.

Mål, AAU: Charlotte Mikkelsen 5, June Bøttger 5, Helena Elver 4, Julie Pontoppidan 4, Simone Petersen 2, Sofie Flader 2, Edita Nukovic 2, Majbritt Toft Hansen 1.

Mål, TTH: Inger Smits 6, Lærke Christensen 4, Mathilde Neesgaard 3, Mathilde Hylleberg 2, Kaja Kamp Nielsen 2, Caroline Svarre 1, Sarah Stougaard 1, Ilda Kepic 1.

Udvisninger: AAU 0, TTH 2.

Tilskuere: 793 i Ceres Park, Hal 1.

Enorm skuffelse

Sara Kececi var en af de få, som spillede en hæderlig kamp søndag eftermiddag. Hun sluttede af med en redningsprocent på 36, og havde det ikke været for hende, havde slutresultatet set meget værre ud.

Det kunne hun dog ikke bruge til særligt meget umiddelbart efter slutfløjtet.

- Vi er enormt skuffede over, at vi ikke evner at være skarpere i den del af spillet, hvor vi skal putte bolden i mål. Det er super frustrerende at stå her og tabe med fem mål og have brændt fire straffekast og et hav af chancer, siger Sara Kececi.

Det var dog ikke kun offensiven, som havde mangler ifølge målvogteren.

- Vi ved, at de har nogle enormt gode duelspillere og vi ved, hvad de kommer med. Alligevel pisser de rundt med os for at sige det rent ud. Vi skifter formation og taktik, men vi formår aldrig helt at få det stoppet. Det er vi nok mest skuffet over, siger Sara Kececi.

Endnu et søm i kisten

På forhånd var kampen mod Aarhus United en af dem, som meget vel kunne definere sæsonen. Hvis kampen blev tabt, var slutspillet pludseligt meget langt væk. Hvis kampen til gengæld var blevet vundet, så var holdet helt oppe og snuse til slutspilspladserne.

- Det er altid mega trælst at tabe, men den her var ekstra træls at tabe. I sidste ende kunne den her kamp måske have sendt os i slutspillet, så det er virkelig frustrerende, siger Lærke Christensen.

For Pether Krautmeyer så er slutspillet efterhånden ved at være en by i Rusland. Han har tidligere på sæsonen været særdeles skeptisk omkring holdets muligheder for at nå det, og det hjalp dagens kamp ikke på.

- Jeg tror ikke, at det kommer til at ske. Vi skal have fem point i de sidste kampe, og det bliver svært, siger Pether Krautmeyer, som sammen med resten af holdet skal møde blandt andet Odense, Esbjerg og Herning-Ikast.

De fem-seks midaldrende Aarhus-fans som smed tøjet kunne formentlig gå på vandet hele vejen hjem, mens turen mod vest blev usædvanlig lang for TTH Holstebro.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.

Kultur

Ung bykirke holder jubilæumsfest

Annonce