x
Annonce
Sport

Aalborg slår TTH i topbrag trods Møllgaards røde kort

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Aalborg Håndbold fører herrernes grundspil med otte point efter sejren over den nærmeste konkurrent, TTH.

Aalborg Håndbold ligner mere og mere en vinder af herrernes grundspil i Primo Tours Ligaen.

Annonce

Onsdag aften vandt det nordjyske hold topkampen over TTH Holstebro med 23-21 efter en tæt affære.

Sejren betyder, at Aalborg fører ligaen med 35 point, mens TTH på andenpladsen har 27 point med seks spillerunder tilbage.

Efter en lidt tam præstation i første halvleg var det som om, at Aalborg fandt skarpheden og intensiteten i spillet, da profilen Henrik Møllgaard kort inde i anden halvleg fik rødt kort.

Aalborg kom i første omgang flyvende fra start med en føring på 3-0, og TTH skulle bruge syv minutter på at komme på tavlen, men da Aalborg holdt scoringspause i næsten otte minutter, kunne TTH udligne til 3-3.

Det blev altså en noget hakkende indledning, for derefter kom TTH ikke på tavlen i seks minutter, og så førte nordjyderne med 6-3.

Igen arbejdede TTH sig tilbage, og udeholdet kunne gå til pause foran med 12-10.

Henrik Møllgaard havde med fire mål været Aalborgs mest scorende i første halvleg, men det skulle ikke blive til flere. Fire minutter inde i anden halvleg fik han direkte rødt kort for at plante en albue i hovedet på en modstander i en forsvarsaktion.

Umiddelbart en stor svækkelse af Aalborg, men alligevel var det i minutterne efter, at hjemmeholdet tog teten i opgøret. 12-14 blev vendt til 16-14, og så tog TTH timeout for at stoppe udviklingen med 20 minutter tilbage.

Aalborg fastholdt dog grebet, og i Møllgaards fravær sørgede playmaker Janus Smarason for to mål i træk til stillingen 18-15.

Men særligt playmaker Johan Meklenborg og Jonas Porup på venstre back holdt TTH inde i kampen. Med sit ottende mål udlignede Meklenborg på straffekast til 21-21 med præcis fire minutter tilbage.

I angrebet efter bragede Ómar Ingi Magnússon Aalborg foran igen, og den 22-årige islænding skulle blive helten, da han også tegnede sig for kampens sidste mål. TTH kunne i hvert faldt ikke svare tilbage.

I onsdagens tidlige kamp mistede Århus et vigtigt skridt i jagten på top-8 og slutspil, da hjemmekampen mod Lemvig-Thyborøn overraskende blev tabt med 25-26.

Århus førte ellers med 21-16 knap midtvejs i anden halvleg, men derfra faldt holdet sammen og tabte. Århus ligger nu nummer ti og er to point fra Sønderjyske på det yderste mandat til slutspillet.

Lemvig-Thyborøn ligger stadig næstsidst efter den blot tredje sejr i sæsonen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce