Annonce
Sport

AaB-helt øjner flere landsholdskampe

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Lucas Andersen er tilfreds med sit niveau i AaB og fokuserer på at holde det i jagten på landsholdsminutter.

Fredag aften sikrede anfører Lucas Andersen en sejr til AaB, da nordjyderne slog OB med 1-0 på hjemmebane.

Det er dog ikke AaB-spillerens første sejr på Aalborg Portland Park denne uge. Tirsdag var han en del af det danske landshold, som slog Luxembourg med 4-0 i en testkamp.

Indskiftningen afrundede en pause fra landsholdet på knap tre år.

Nu håber Lucas Andersen på at se frem mod flere minutter i den røde landsholdstrøje og forholder sig optimistisk i forhold til en potentiel EM-slutrunde.

- Der er lang tid til, og der kan nå at ske meget.

- Hvis jeg kan holde mit målgennemsnit og det gode spil på et velspillende hold, så kan jeg ikke se, hvorfor der ikke skulle være plads til en enkelt AaB’er eller to i den trup, siger han.

Kreatøren med en fortid i Ajax, Willem II og Grasshopper har været åben omkring sit ønske om endnu et udlandsophold i fremtiden.

Der kan en rolle på landsholdet også spille en vigtig rolle.

- Hvis man gør det fremragende på landsholdet, så rammer man selvfølgelig et nyt niveau.

- Så bliver Allan Gaarde (sportsdirektør i AaB, red.) også lidt ekstra glad, fordi der kommer flere penge i det. Men det er gennem AaB, at præstationerne belønnes, siger han.

Lucas Andersen scorede med sit straffespark det eneste mål i kampen mod OB. Trods nederlaget er OB-cheftræner Jakob Michelsen tilfreds med perioder af opgøret.

- Vi tabte fodboldkampen gennem den første halve time. Man må rose AaB for at komme godt ud i presset, og de var bedre i starten.

- Vi havde så en god anden halvleg, hvor AaB blev presset tilbage, siger Michelsen.

Med sejren hentede AaB ind på OB. Nordjyderne har nu 19 point efter 13 kampe, mens fynboerne er på 20.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce