Annonce
Erhverv

A-kasse kræver udgifter tilbagebetalt fra fyret direktør

Torsdag er der i en undersøgelse blevet rettet skarp kritik af forløbet omkring fyringen af Michael Valentin. Undersøgelsen viser, at der har været misbrug af a-kassens medlemmer. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STA), der står bag undersøgelsen, har anmeldt hændelsesforløbet til politiet. (Arkivfoto).

Akademikernes A-kasse kræver, at fyret direktør betaler udgifter fra blandt andet wellness-ophold tilbage.

Akademikernes A-kasse har rejst krav om tilbagebetaling fra tidligere direktør Michael Valentin, der blev fyret i september.

Det drejer sig blandt andet om, at a-kassen vil have de penge tilbage, som den brugte på wellness-ophold til Michael Valentin i januar 2016.

Det oplyser a-kassens nye bestyrelsesformand, Thomas Damkjær Petersen, til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan den fyrede direktør brugte 20.000 kroner af a-kassens midler på det pågældende wellness-ophold i Málaga, som ligger i Sydspanien.

Desuden kræver a-kassen penge tilbage for middage med vinsmagning for Michael Valentins netværk i hans hjem på Frederiksberg.

Torsdag er der i en undersøgelse blevet rettet skarp kritik af forløbet omkring fyringen af Michael Valentin.

Undersøgelsen viser, at der har været misbrug af a-kassens medlemmer.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), der står bag undersøgelsen, har anmeldt hændelsesforløbet til politiet.

A-kassen bliver i undersøgelsen kritiseret for at være tøvende med at give oplysninger om, hvorfor Michael Valentin blev fyret.

Det har været medvirkende til en sen afdækning af "alvorlige svigt i a-kassens administration".

Michael Valentin blev fyret i september. Det gjorde han i første omgang uden nogen forklaring.

Efterfølgende er det kommet frem, at han blandt andet skal have modtaget dyre vinrejser fra a-kassens faste leverandør, Sigurd Müller Vinhandel.

Valentin erkender sjusk. Men han afviser, at der er foregået noget kriminelt.

Akademikernes A-kasse understreger, at man arbejder på at sikre, at lignende ikke vil gentage sig.

A-kassen har cirka 245.000 medlemmer. Det gør a-kassen til landets største for akademikere.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) arbejder på initiativer, der skal sikre, at der ikke kommer lignende sager i andre a-kasser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Annonce