x
Annonce
Indland

977 er konstateret smittet med coronavirus i Danmark

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Antallet af registrerede tilfælde af coronavirus i Danmark er opjusteret tirsdag eftermiddag til 977.

En opdatering af antallet af smittede med coronavirus i Danmark viser sent tirsdag eftermiddag, at der er registreret 977 tilfælde. Det fremgår af tal fra Statens Serum Institut. Tallet var tidligere på dagen 960.

Sundhedsmyndighederne i Danmark tester ikke længere alle med symptomer. Derfor regnes der med, at det reelle smittetal er langt højere.

Der er ved opdateringen tirsdag eftermiddag ikke ændret ved, at der er registreret fire dødsfald, hvor personer har været smittet med coronavirus. Det vides ikke, om virusset er direkte årsag til dødsfaldene.

På Færøerne er der registreret 47 smittetilfælde. Her er 703 personer blevet testet virusset.

Antallet af personer, der er blevet testet, er også opjusteret. 6917 personer i Danmark er nu blevet testet for virusset.

Antallet af smittede har også ført til flere indlæggelser gennem de sidste par dage.

Fra en opgørelse tidligere tirsdag fremgår det, at der i hele landet er 82 personer indlagt med virusset.

18 af de personer er indlagt på intensivafdeling. Fire af de indlagte er i respirator. De fleste af dem, der er indlagt, befinder sig i Region Hovedstaden. I Region Midtjylland er 12 patienter indlagt, men tre af dem, er i respirator.

Tirsdag aften klokken 19.00 holder statsminister Mette Frederiksen (S) pressemøde om den nuværende situation.

Der har været spekuleret i, om regeringen kunne finde på at indføre et egentligt udgangsforbud, som Frankrig har gjort. Men det vil ikke være tilfældet, erfarer Ritzau.

En time efter holder dronning Margrethe tale.

Dronning Margrethe har tidligere på dagen underskrevet den hastelov, der giver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) mulighed for at tage vidtgående værktøjer i brug for at mindske smitten med coronavirus.

Det vil sige, at loven officielt trådt i kraft.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce