Annonce
Lemvig

90 års fødselsdag i roklubben

Lemvig Roklub kan fredag den 14. juni fejre 90 års jubilæum. Privatfoto
Lemvig Roklub fejrer sit 90 års jubilæum fredag den 14. juni - blandt andet med en fælles rotur ind til havnen i Lemvig
Annonce

LEMVIG: 14. juni 1929 blev Lemvig Roklub stiftet, og klubben kan dermed holde 90 års jubilæum i år.

Blandt stifterne var nu afdøde frisørmester Axel Thomsen og bogtrykker Niels Gadgaard Nielsen. I de første mange år havde klubben til huse på havnen i Lemvig - først i et pakhus og senere i det hus, hvor Marineforeningen holder til i dag. I starten var klubben kun for mænd, men i 1947 blev der åbnet for damer, der dog måtte tage til takke med et skur som omklædningsrum.

I starten af tresserne manglede kommunen plads på havnen, og der blev lavet planer om at fylde arealet op ud for roklubben. Derfor blev klubhuset på Vinkelhage bygget i 1964-65 - med tilbygning ad flere omgange. Da det blev indviet i 1965, var der kun 30 medlemmer og ingen penge. Men med flid og slid overlevede klubben. De næste årtier blev klubben større og større. Omkring 1980 var Lemvig Roklub den største klub i Nordjysk Kreds. Også i dag er klubben med sine 400 medlemmer blandt landets største.

Der er masser af aktiviteter i roklubben i disse år. Privatfoto
Annonce

Flere nye tiltag

I halvfemserne skete der tre nye tiltag, som gjorde, at vi nu har en stor aktiv klub.

De tre tiltag er rospinning, kajakroning og vinterbadning, og det har været med til at give vækst og aktivitet i klubben hele året rundt.

Kajakroning er blevet populær og gør, at flere kan komme ud at ro uden at være afhængige af andre. Specielt er det glædeligt, at roklubben har fået en stor børneafdeling, som er meget entusiastiske med træning og deltagelse i mange kaproninger overalt i landet.

Ergometer-roning - som også kaldes rospinning - er en rigtig god motionsform, når det gælder om at få pulsen op.

Til sidst, men ikke mindst er vinterbadning blevet et stort hit.

Roklubben har i gennem tiderne haft en svingende økonomi. Fra 1933 til 2005 blev der hvert andet år tjent penge på at afholde By- og Havnefest, og det var klubbens økonomiske fundament.

Nu er der en stor medlemsskare, der gør, at klubbens drift kan løbe rundt. Siden 2006 har der hvert andet år været afviklet 24-timers roning, hvilket giver penge til klubben, og samtidig er aktiviteten med til at promovere rosporten og sammenholdet blandt medlemmerne.

Annonce

Moderne klub med gamle dyder

Lemvig Roklub er en moderne klub med gamle dyder. Alt, hvad der er muligt, laves med frivillig arbejdskraft. Det skaber et meget stort sammenhold på tværs af de forskellige aktiviteter og er med til at løfte de store opgaver med at holde klubhus, ro-materiale, broanlæg og de store udfordringer med højvande og kystsikring.

Udover roningen er der en del arrangementer - blandt andet fællesspisning hver måned, hvor cirka 70 medlemmer spiser, synger og hygger sig.

Jubilæet fejres fredag den 14 juni. Klubben har valgt at fejre jubilæumsdagen med en samlet rotur ind til havnen fredag eftermiddag kl. 16, hvor også tidligere roere er velkomne til at få en rotur.

Der vil være musik ved Hygum Bondeorkester og kaffe samt småkager til alle interesserede ved klubhuset på Vinkelhage i tidsrummet 16-17. Om aftenen er der jubilæumsfest i klubhuset for nuværende og tidligere medlemmer med ledsagere.

Alle både skal på vandet ved roklubbens jubilæum. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce