Annonce
Holstebro

8000 borgere kan ånde lettet op: Men nu mangler der kun én smittet

Nørrelands Sogn er nu oppe på 40 smittede den seneste uge. Arkivfoto: Morten Stricker
De nyeste smittetal fra Statens Serum Institut viser, at Nørrelands Sogn stadig er smertens barnet. Et andet sogn nærmer sig grænseværdierne.

Holstebro: Mens det stadig går den rigtige vej for Holstebro Kommune, er frygten for en nedlukning af Nørrelands Sogn kommet endnu tættere på.

Sognet er kun et enkelt smittetilfælde fra at krydse den kritiske grænse, som betyder nedlukning af blandt andet skoler og uddannelsesinstitutioner. Det viser fredagens tal fra Statens Serum Institut.

Nørrelands Sogn er nu oppe på 40 smittede for den seneste uge og et incidenstal på 495.

Annonce

Det overordnede smittetal for Holstebro Kommune er på vej i den rigtige retning med 164 smittede og et testjusteret incidenstal på 163. Når sidstnævnte tal over 250, skal kommunen lukke.

Der har været 14 nye smittefælde det seneste døgn. På landsplan hedder det tilsvarende tal 951.

Endnu et sogn i Holstebro Kommune kryber tættere på grænserne for en sognenedlukning. For at det skal ske, skal sognet passere tre grænseværdier: Incidenstallet skal være over 500, antallet af smittede for den seneste uge skal være mindst 20, og positivprocenten skal være på 2,5 eller mere.

I Måbjerg Sogn er incidenstallet i den seneste opgørelse på 525. Til gengæld holder man sig på den gode side med 17 smittede den seneste uge og en positivprocent på 2,08. Der bor 3235 indbyggere i sognet.

Sundhedsdirektør bekymret

Med to sogne på vej i den forkerte retning er der god grund til bekymring hos kommunens sundhedsdirektør, Lone Becker.

- Vi følger tallene meget nøje, og det gør vi selvfølgelig kun fordi, vi er bekymrede. Havde vi tænkt, at vi var i sikkerhed, havde vi ikke brugt så meget tid på det, siger hun.

Kommunen har været i højeste alarmberedskab de seneste dage, og det kommer til at fortsætte.

- Der er grænser for, hvor meget mere vi kan gøre. Vi tester rigtig mange i begge sogne, og så håber vi på, at smittetallene når at vende, inden de rammer det kritiske niveau, siger Lone Becker.

Hvis det reelt kommer til en sognenedlukning, vil det få store konsekvenser for borgerne i sognet - men også en lang række andre borgere.

En lukning vil nemlig betyde, at alle grundskoler og alle ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner skal lukke ned i syv dage.

Da langt de fleste ungdomsuddannelser er placeret i Nørrelands Sogn, vil rigtig mange borgere uden for sognegrænsen også blive berørt.

Derudover vil al idræt- og fritidsliv lukke ned, ganske som SFO'er og klubtilbud også vil blive berørt. Lukning omfatter både kommunale, private og selvejende tilbud.

Dagtilbud og dagpleje er fortsat åbne. Samtidig er kommunen forpligtiget til at etablere nødpasning på skoler under nedlukningen for elever i 0- til 4. klasse, ligesom sårbare elever er undtaget.

Sundhedsmyndighederne opfordrer desuden til, at man ser så få som muligt - og at offentlige medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner, arbejder hjemmefra.

Samme opfordring er der til private arbejdsgivere. Desuden bliver beboerne i sognet kraftigt opfordret til at lade sig teste.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce