Annonce
Erhverv

8 skarpe til Holstebro Erhvervsforum

Formand for Holstebro Erhvervsforum Bjarne Sørensen, her fotograferet ved foreningens stiftende generalforsamling, tror på, at virksomhederne i Holstebro kan løfte hinanden endnu højere, hvis de står sammen. Foto: Morten Stricker
Erhverv+ har mødt formand for Holstebro Erhvervsforum Bjarne Sørensen.

HOLSTEBRO: Holstebro Industri- og Håndværkerforening, Holstebro Handelsstandsforening, Holstebro-Struer Landboforening, kommunen og de lokale repræsentanter for arbejdsmarkedets parter etablerede i foråret 2019 i fælleskab Holstebro Erhvervsforum.

Erhverv+ har mødt formand Bjarne Sørensen, som her giver en status på tingenes tilstand.

1. Hvilke emner skal Holstebro Erhvervsforum beskæftige sig med?

- Vi har nedsat tre taskforces: Infrastruktur, attraktive arbejdspladser og synlige virksomheder. De dækker bredt de udfordringer, vi som Erhvervsforum skal koncentrere os om – og ingen af dem står alene – de hænger sammen til fælles udvikling af vores område.

Annonce

2. Du fik ørerne i maskinen for nylig, da du stillede spørgsmålstegn ved, om Holstebro Kommune skulle dække endnu et underskud i Midtjyllands Lufthavn i Karup, hvor Holstebro-borgmester H. C. Østerby er bestyrelsesformand. Hvad gik det ud på?

- Min kommentar var egentlig bare en reaktion på, at H. C. Østerby havde omtalt lufthavnen som en ”livsnerve” for erhvervslivet. Jeg kom med en lidt kæk bemærkning om, hvorfor der så ikke var flere erhvervsfolk, der brugte den? Hvis den virkelig var en ”livsnerve”, så havde den vel ikke givet underskud gang på gang, og derfor opfordrede jeg til, at man som kommune nøje overvejer, om pengene er bedst brugt ved at blive ved med at dække underskud i lufthavnen – især nu, hvor vi endelig har fået den gode motorvejsforbindelse.

Annonce

3. Dansk Industri gav Holstebro Kommune en rutsjetur ned ad listen over de mest erhvervsvenlige kommuner. Hvad tænker du om det?

- Jeg forstår det ikke helt. DI giver kommunen bundplacering på næsten alle parametre, og alligevel siger 85 procent af virksomhederne, at de ville anbefale andre at etablere sig i Holstebro Kommune. Der er altså noget, der ikke hænger sammen der. Men vi er faldet på otte ud af ni punkter, så der må være noget at tage fat i.

Annonce

4. I forbindelse med Holstebro Industri- og Håndværkerforenings generalforsamling var du selv ude med riven efter Holstebro Kommune. Hvorfor det?

- Der var en forventning om, at der ville blive solgt flere erhvervsgrunde, efter motorvejen blev indviet, men der er ikke sket ret meget. Kommunen trækker ikke selv hesten til truget, så det synes jeg, vi skulle blive bedre til – og gerne i fælles front med erhvervslivet.

Annonce

5. Holstebro Kommune driver sekretariatet for Holstebro Erhvervsforum. Hvorfor skal kommunen overhovedet sidde med i erhvervslivets forum?

- Vi har brug for kommunen som en vigtig sparringspartner, men det er da rigtigt, at erhvervslivet også nogle gange optræder som en ”terrier”, der bider kommunen i haserne. Vi har nogle gange forskellige holdninger og forskellige indgangsvinkler, men det er kun godt. Hvis vi bare er enige og gør, som vi plejer hele tiden, så kommer vi ingen vegne.

Annonce

6. Hvad skal der efter din mening til for at få flere virksomheder til Holstebro?

- Der skal findes nogle markedsføringskroner, og jo, det skal måske ikke kun være i kommunekassen, men en fælles opgave. Vi har brug for en kampagne, der taler godt for kommunen; og vi skal afvikle nogle arrangementer og invitere nogle udefra, så vi kan vise dem, hvorfor de burde etablere sig i Holstebro. Der har hidtil været meget fokus på kultur og på handelslivet i branding af kommunen, men jeg synes, man skulle flytte fokus mere over på erhverv. Og måske skal man også kigge lidt mere på de mange, der pendler ud af byen i stedet for kun at være optaget af dem, man gerne vil have til at komme hertil.

Annonce

7. Er det et problem for Holstebro Erhvervsforum, at du som formand arbejder i Herning?

- Jeg har hørt, at spørgsmålet er blevet stillet før, men nej, det er det ikke – hverken for mig eller dem, der har valgt mig som formand. Jeg bor privat i Holstebro, og der er i øvrigt ikke nogen, der har sagt til mig, at de synes, det er et problem.

Annonce

8. Nordvestjysk Erhvervsråd led en krank skæbne. Vil det lykkes denne gang af forene erhvervslivet?

Ja, hvis vi virkelig vil det her, så skal det nok lykkes. Jeg kunne godt ønske, at i Holstebro brugte færre kræfter på altid at kigge på alle andre og sidde med følelsen af at være blevet forbigået. Vi kan være utroligt negative, når nogen forsøger at prøve noget nyt. Det er altid nemmere at sidde på sidelinjen og brokke sig, men det er der faktisk ingen grund til. Det går godt i Holstebro, og det kunne gå endnu bedre, hvis vi står sammen om det, siger Bjarne Sørensen, som afslutter med et par bevingede ord:

- Husk, at det, der er godt for din virksomhed, er godt for området. Det, der er godt for området, er godt for din virksomhed.

Annonce

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Holstebro

Hvis det er rigtigt, er det vildt, erkender politiet: Men her er hvad lokoføreren har forklaret, efter 30-årig blev ramt af toget og forsvandt

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Under valget ville DF og SF  prioritere kernevelfærden - nu vil de have spiralbro til 100 millioner kroner: Intet har ændret sig. Velfærden kommer først

Holstebro For abonnenter

Frederik kørte en kvinde ned: - Jeg har tænkt meget på, om jeg kunne have gjort noget anderledes

Struer

Bendy er sikker på, at Thyholm er i spil som atomlager: Regeringen leder efter en kommune, der vil have radioaktivt affald i undergrunden

Sport

Operation koster Markussen begyndelsen af foråret

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Holstebro For abonnenter

Padel Zone Holstebro står til mere end en fordobling i antallet af baner, og det er Birte glad for: - Jeg har 78 på min liste, som jeg hver uge sender en SMS

Kultur For abonnenter

7 ting du måske ikke vidste om den ambitiøse spiralbro: 750 meter lang - og hvor højt er 22 meter lige?

- Hvorfor er det, vi presser os selv så hårdt? Freja Katrine har skiftet retning i sit arbejdsliv flere gange

Erhverv

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Dansk atomaffald skal begraves: Sådan finder vi ud af hvor

Debat

Stilfærdig retræte

Erhverv For abonnenter

Helle og Mike udvider med en smørrebrødsforretning: - Det er en drøm, jeg har haft, og så tror jeg også, at Helle var varm på ideen

Holstebro

30-årig blev ramt, da han forsøgte at skyde genvej over togskinnerne: Nu har han skader på ben og ryg

Annonce