Annonce
Holstebro

76-årig kvinde fik skræmt tasketyv til at aflevere tasken tilbage - så heldig var 78-årig mand ikke

Ikke langt fra Netto - siddende på en trappe - ser kvinden den unge mand sidde med hendes taske, som han er ved at gennemrode. Arkivfoto: Eskil Lyngsøe
Sag om tasketyveri og røveri ligner hinanden til forveksling - men på et afgørende punkt er de forskellige.
Annonce

Holstebro: Det foregik næsten samme sted. Beskrivelsen af gerningsmanden var også næsten ens - og udbyttet i begge sager var et mindre kontantbeløb.

- Vores første tanke var også, at de to sager hænger sammen, siger leder af den centrale efterforskningsafdeling, Thomas Hald, der har overtaget efterforskningen af sagerne.

- Men den ene gerningsmand er mørk - afrikansk af udseende. Det er den anden ikke. Vi har været tilbage for at genafhøre offeret, siger Thomas Hald.

Onsdag eftermiddag kort efter klokken 17 fik en 76-årig kvinde stjålet sin taske nær Netto i Vestergade.

Her begyndte en ung mand at råbe og skrige så højt, at kvinden vendte sig om, og da hun gjorde det, snuppede manden tasken og stak af til fods.

- Damen fulgte dog efter manden til fods, fortæller Knud Lauridsen.

Ikke langt fra Netto - siddende på en trappe - ser kvinden den unge mand sidde med hendes taske, som han er ved at gennemrode:

- Hun råber ham an og fortæller, at han lige så godt kan aflevere tasken igen. Det er ret modigt gjort, siger leder af lokalpolitiet i Holstebro Knud Lauridsen.

Den unge gerningsmand vælger i hvert fald at lade tasken ligge minus 150 kroner i kontanter, som han stikker af med.

Kvinden beskriver gerningsmanden som mellem 170 og 180 centimeter høj. Han er mellem 25 og 30 år, har kort brunt hår, var spinkel af bygning og iført en mørk jakke.

Annonce

Han var afrikansk

Kort efter er den gal i Vestergade. Her blev et ældre ægtepar udsat for et røveri på åben gade, efter de havde hævet penge i en kontantautomat ved Sparekassen Thy omkring klokken 17.15.

Da de er nået cirka 20 meter væk, løber manden dem op, skubber manden omkuld og får taget hans pung fra lommen, fortæller Knud Lauridsen fra lokalpolitiet i Holstebro.

Ægteparret, hvor kvinden er 65 år og manden 78 år, kom ikke fysisk til skade ved røveriet, som de efterfølgende selv meldte til politiet.

Her beskrives gerningsmanden som mellem 18 og 20 år, spinkel, 180-185 centimeter høj, afrikansk af udseende. Manden var iført en mørk jakke eller hættetrøje og havde en halsedisse for ansigtet.

- I begge tilfælde vil vi meget gerne tale med eventuelle vidner, siger Thomas Hald.

Han fortæller samtidig, at politiet nu skal til at gennemgå diverse videoovervågningskameraer for at se, om nogle af dem har "fanget" gerningsmændene - eller kan hjælpe politiet videre.

Oplysninger i sagerne til politiet på telefonnummer 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer

Kommunen tilbyder lyntest til ansatte

Struer

Fra fan til taktholder i et af verdens største metalbands: Bastian fra Struer har taget turen fra tilskuerpladserne og op på scenen

Annonce