Annonce
Navne

70 års fødselsdagsgave: På vej mod maraton nummer 100

Thorkild Korsgaard vil de næste dage løbe rundt med plakater til fordel for Dagbladets Avis-maraton. Senere i år løber han sit maratonløb nummer 100. Foto: Johan Gadegaard
Thorkild Korsgaard vil bruge de næste dage på at aflevere en plakat fra Dagbladets Avis-maraton til 150 lokale virksomheder. Han er i gang med opvarmningen til sit maraton nummer 100, der finder sted den 22. august.

Holstebro: Lørdag den 22. august bliver en særlig dag for Thorkild Korsgaard fra Holstebro.

Hvis alt går efter planen, løber han den dag sit maratonløb nummer 100. Det særlige løb bliver i velkendte omgivelser i Holstebro tæt på bopælen på P.O. Pedersensvej. Mange af løbevennerne fra Dagbladets Avis-maraton vil støtte og løbe med ham rundt på dagen. Thorkild Korsgaard har i en årrække været en af de frivillige trænere i Dagbladets motionsprojekt.

Tilbage i 2007 tilmeldte Thorkild Korsgaard sig for første gang Avis-maraton. Oprindelig var det ikke tanken, at han ville løbe maraton. Målet var at komme i bedre form.

Men han blev grebet af det lange og klassiske løb, og for tre år siden besluttede han sig for, at han ville løbe sit maraton nummer 100 i året, hvor han fylder 70.

Den runde fødselsdag er 24. juni, men det store jubilæumsløb bliver lørdag den 22. august. I slutningen af 2019 løb han sit maratonløb nummer 91, så der mangler otte maratonløb, inden han er klar til nummer 100 i august.

I de kommende dage er Thorkild Korsgaard også i løbeskoene - som opvarmning til de lange løb. Han har givet sig selv en ekstra opgave, da han løber rundt med 150 plakater, der skal afleveres til virksomheder i Holstebro for at få løbere med i årets udgave af Avis-maraton, der netop har indledt tilmeldingen til en ny sæson.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

Mens han stod fast på retfærdighed, hævede han penge på kommunens kreditkort

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Annonce