Annonce
Holstebro

7 personer: Hvad er dit kælenavn?

Vi har spurgt en række velkendte navne, om de også har et alter ego i form af et kælenavn eller øgenavn...
Annonce

Nordvestjylland: Vi har spurgt syv nordvestjyder, om de har et kælenavn.

Jan Nonboe, ejer af Roxy Malt, Holstebro

Jan Nonboe. Arkivfoto: Morten Stricker

Det første kælenavn, jeg husker - og som jeg ikke syntes var sjovt - var Nosserbo, fordi jeg hedder Nonboe. Jeg forsøgte at lade som om, at det ikke gik mig på, men en dag sagde jeg til min bedste ven, at hvis han sagde det én gang til, så klappede jeg ham én. Det gjorde han, og så knaldede jeg ham én, så han fik en blodtud. I det samme kom dansklæreren, og jeg kom uden for døren, og det var endda ugens bedste time; klassens time! I dag er han i øvrigt min bankmand, og vi har været venner hele livet. Til fodbold i Maabjerg blev jeg kaldt Den Store Tier - jeg var ingen stor tekniker, men en stor angriber med god fysik. Da jeg kom ind i diskoteksmiljøet, blev jeg kaldt Nonni, hvilket jeg tog som kærligt ment - bare det ikke sker i en autoritær sammenhæng. Basse og Bedstefar er jeg også blevet kaldt. Hvis det er de rigtige, der formidler det, og det siges med kærlighed, så modtager jeg et kælenavn med kærlighed.

Dina Thorslund, verdensmester i boksning, Struer

Dina Thorlund. Arkivfoto: Morten Stricker

Jeg bliver faktisk altid bare kaldt Dina. Det eneste kælenavn, jeg har haft, var Budde. Det er primært min storebror, der har kaldt mig det. Jeg har spurgt min bror, hvorfor han kalder mig det, og det er fordi, vores mormor kaldte mig det, men han ved ikke, hvorfor hun gjorde det. Det kan man jo kun gisne om...

Birgitte Krøyer, sognepræst i Vejrum-Ølby-Asp-Fousing, provst i Struer Provsti

Birgitte Krøyer. Arkivfoto: Morten Stricker

Hjemme hos mine forældre blev jeg kaldt Tøsen, men ellers har det altid bare været Krøyer. Derudover har jeg mest skullet lægge øre til "Birgitte Birgitte Bergøje", men det skal alle med det navn vist, så det gjorde mig ikke noget.

Erik Flyvholm, borgmester, Lemvig

Erik Flyvholm. Arkivfoto: Morten Stricker

Mig bekendt har jeg ikke noget kælenavn. Jeg bor ellers i et område (Harboøre, red.), hvor de fleste har kælenavne. I lokalområdet bliver jeg kaldt Erik, men når jeg er ude, så er Flyvholm næsten blevet et kælenavn for nogle; måske fordi det er et specielt efternavn, og er vi i en forsamling, så er der typisk flere, der hedder Erik, og så er det nemmere med Flyvholm.

Niels Viggo Lynghøj, borgmester, Struer

Niels Viggo Lynghøj. Arkivfoto: Morten Stricker

Jeg har aldrig haft et kælenavn. Det har altid været enten Niels eller Viggo. Da jeg boede i Aarhus, blev jeg kaldt Niels, men da jeg som 12-årig flyttede til Struer, var der nogle i klassen i forvejen, som hed Niels, og så blev det til Viggo. I min familie har jeg altid heddet Niels Viggo.

Annette Lind, folketingsmedlem (S), Holstebro

Annette Lind. Arkivfoto: Morten Stricker

Jeg har faktisk kun et: Nette. Det er kun de allernærmeste, der bruger det, men de gør det til gengæld også alle sammen. Især i vores landsdel kan et kælenavn hurtigt blive til et øgenavne, og da jeg var skoleleder og lærer, sagde jeg faktisk af samme grund til eleverne, at det var bedst, at de kaldte hinanden ved deres rigtige navn. Nette bruges af dem, der elsker mig.

Hans Enevoldsen, formand hos LO/FH Nordvestjylland, Djeld

Hans Enevoldsen. Arkivfoto

Uha ja. Helt tilbage i min skoletid blev jeg kaldt Flødebolle, og det var jeg ked af. Der er ikke nogen, der har kaldt mig det i mit voksenliv, men dengang var jeg godt nok ikke stolt af øgenavnet. Jeg har aldrig fundet ud af, hvorfor det opstod. Måske fordi jeg var enebarn, og nogen derfor måske opfattede mig som værende forkælet, selvom der nu var få andre, der har fået så mange smæk i rumpen, som jeg fik af min far. Lige meget hvor jeg tager hen i dag, så bruger jeg mit fornavn, men der går aldrig lang tid før, det bliver til Enevoldsen. I mit privatliv er jeg formand for Hymer Klub Danmark, og her har flere kælenavne som Lille Mand, fordi han ikke er ret høj, og Luksus-Pedersen, fordi den ting han ikke har, den er ikke værd at vide om. Selv samme Luksus-Pedersen kaldes også Undvigeren, og det skyldes åbenbart, at han tidligere var klejnsmed hos DSB, og hver gang det var hans tur til at give øl, så var han væk.

Annonce
Annonce
Holstebro

Skal vi forbyde spillereklamer?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Annonce