Annonce
Holstebro

67-årig befølte og fotograferede 11-årig pige

Genrefoto

Pensionist fra Vinderup dømt for adskillige tilfælde af blufærdighedskrænkelse af nu 11-årig pige.

Vinderup: Anklagemyndigheden havde krævet tre et halvt års fængsel til en 67-årig mand fra Vinderup, der mandag stod tiltalt for voldtægt af en nu 11-årig pige.

Den 11-årige pige blev gennem flere år passet hos den tiltalte, og hun forklarede, at hun var blevet befølt, og at den tiltalte havde taget billeder af hende uden tøj.

Retten i Holstebro mente dog ikke, at befølingerne havde karakter af voldtægt, hvorefter den valgte at dømme manden for blufærdighedskrænkelse.

Han blev derudover dømt for besiddelse af børneporno.

Retten besluttede, at den 67-årige, der nægtede alle forhold, skulle have seks måneders fængsel. Han fik derudover konfiskeret sine computere.

Den 67-årige valgte at modtage dommen.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.

Kultur

Ung bykirke holder jubilæumsfest

Annonce