Annonce
Holstebro

66-årig nægter at lade sig afhøre af politiet igen

Sagen om den dræbte ulv har fået stor mediebevågenhed. Billedet her viser ikke den omtalte ulv, men derimod en polarulv. Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix 2017

Den 66-årige mand, som politiet mener står bag drabet af en ulv, ønsker ikke at tale yderligere med politiet.

Annonce

Holstebro: De har ikke talt sammen siden dagene omkring et drab på en ulv, og de kommer heller ikke til at tale mere sammen.

En 66-årig mand og hans forsvarer var ellers inviteret til et møde på politigården, men det bliver ikke til noget. Her skulle politiet igen høre den formodede skytte om sagen, hvor han den 16. april skød og dræbte en fredet hunulv, og hvordan han forholdt sig til den.

Hidtil har manden erklæret sig uskyldig.

- Jeg kan med god samvittighed sige, at vi har kontaktet den 66-årige med henblik på at lade sig afhøre yderligere, men vi har i dag (mandag, red.) gennem mandens advokat fået oplyst, at man ikke ønsker at bidrage yderligere til politirapporten, siger politikommissær Poul Østergaard, der er leder af "Særlovs- og afgørelsescenter" ved Midt- og Vestjyllands Politi.

- Dermed hører vi nok først noget fra den 66-årige, når sagen skal for retten, og det er deres soleklare ret at gøre sådan, fastslår Poul Østergaard.

Dermed hører vi nok først noget fra den 66-årige, når sagen skal for retten, og det er deres soleklare ret at gøre sådan.

Poul Østergaard, politikommissær.
Annonce

Hvornår?

Sagen tog sin begyndelse den 16. april på en mark ved Vind. Her filmede et par ulve-interesserede personer en hunulv, da den pludselig blev skudt fra vinduet af en holdende bil på den modsatte side af marken.

Godt en måned senere fik politiet svar på de sidste af de tekniske erklæringer - beviser, der var som forventet, har politiet tidligere fortalt - og derfor var der grundlag for en ny afhøring.

Den 66-årige og hans advokat var af en anden holdning.

- Så nu mangler vi et par timers skrivearbejde, inden vi kan overdrage sagen til anklagemyndigheden, hvilket vil ske i løbet af denne uge, siger Poul Østergaard.

Derefter er det op til anklageren, hvad den 66-årige skal tiltales for.

- Det bliver ikke før efter sommerferien, at sagen kommer for retten, vurderer Poul Østergaard.

Tidligere er det vurderet, at den 66-årige mand kan risikere en straf på op til to års fængsel, hvis han kendes skyldig, og straframmen fyldes helt ud. Derudover kan han se frem til at få frakendt sit jagttegn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Slidt vejstrækning får nyt liv

Annonce