Annonce
Gear

Test af Segway Ninebot Max G30D: Her er løbehjulet med den vildeste rækkevidde

Segway Ninebot Max G30D er et solidt el-løbehjul, der oser af kvalitet.  Den er beskyttet mod vand med dets IPX5-godkendelse, så den sagtens kan tåle regnbyer og vandpytter. De indre komponenter har en endnu højere IPX7-rating, så de faktisk kan tåle af blive sænket ned i vand til to meters dybde (selvom vi ikke ville teste den del). Foto: Søren Gylling
Segway Ninebot Max G30D er med sin imponerede rækkevidde på 65 kilometer et godt bud på et el-løbehjul til pendleren.

Man kan mene meget om de elektriske løbehjul, der hurtigt har indtaget de større byer som et alternativ til cyklen, taxaen eller bilen på de kortere byture. Men ser man bort fra de problemer, der har været med hovedløs kørsel, kommer man ikke uden om, at el-løbehjul er smarte.

De kan f.eks. bruges af pendleren, der tager toget på arbejde, men mangler de sidste fire-fem kilometer fra stationen til arbejdspladsen. Eller til de bilister, der er trætte af at lede efter en parkeringsplads i centrum – hvorfor ikke finde en gratis parkeringsplads lidt væk fra byen, og så tage løbehjulet det sidste stykke?

Et godt bud på et el-løbehjul til pendleren er Segway Ninebot Max G30D, som er Segways flagskibsmodel. Med en vægt på 19,5 kg vejer den lidt mere end de fleste konkurrenter – til gengæld føles løbehjulet bundsolidt og rækkevidden på 65 kilometer er fænomenal. Til sammenligning kører de fleste andre el-løbehjul – også i samme prisklasse – cirka 25 kilometer på en opladning.

Annonce
Løbehjulet har et display på styret, hvor man bl.a. kan se hastighed samt den valgte køre-indstilling. Køreindstillingerne kan ændres fra Segway-Ninebot-appen eller ved at dobbeltklikke på knappen. Foto: Søren Gylling

Motoren er på 350W og drevet af et 551Wh lithium batteri, der giver masser af power og acceleration. Køber man løbehjulet i udlandet er tophastigheden 30 km/t, men på grund af de danske færdselsregler er udgaven herhjemme neddroslet til 20 km/t, så den er lovlig på de danske veje og cykelstier.

El-løbehjulet har tre forskellige køre-indstillinger. ”ECO”, som sparer på strømmen og giver en mere stille acceleration, der kan være godt til begyndere, ”D” for standard og ”S” for sport. Løbehjulet er - i vores optik - sjoveste at køre i sportsindstillingen, men det tærer lidt mere på strømmen, hvilket dog sjældent er et problem med den førnævnte rækkevidde på 65 km.

App med flere funktioner

De forskellige køreindstillinger kan betjenes via knappen under displayet på styret. Men vil man have adgang til flere funktioner, skal man hente Segway-Ninebots app, hvor man f.eks. kan slå autopilot til og fra.

Når autopilotten er aktiveret, kan man holde speeder-knappen nede i fem sekunder, hvorefter der høres et ”bip”, og så holder løbehjulet selv den ønskede hastighed. Jeg havde ikke troet, jeg ville få brug for funktionen, men efter at have taget løbehjulet på arbejde (syv kilometer på lang lige vej), opdagede jeg, at man faktisk kan få ondt i tommelfingeren af at holde speeder-knappen nede i længere tid. Så autopiloten blev hurtigt min ven.

Løbehjulet kan hurtig foldes sammen. Styret kan klikes fast på baghjulet, så det er nemmere at bære løbehjulet rundt. Foto: Søren Gylling

Appen byder også på andre smarte funktioner, som fodgænger-mode, hvor motoren hjælper lidt til, mens man trækker løbehjulet. Det er også muligt at låse løbehjulet i appen, men funktionen er kun beregnet til situationer, hvor du kort forlader løbehjulet – f.eks. hvis du skal ind i en kiosk eller lignende – for løbehjulet skal desværre være tændt og bluetooth-forbindelsen intakt for, at ”låsen” virker.

Derfor giver låse-funktionen ikke rigtig mening, og man kan håbe, at der kommer en smartere løsning i en fremtidig opdatering af appen. Indtil da (og sikkert det bedste i alle tilfælde) må man bruge en rigtig kædelås.

Annonce

Slangefri dæk

Segway Ninebot Max G30D kommer med mekanisk tromle-bremse foran og elektronisk bremse bagpå. Begge bremser virker upåklageligt og bremser tilpas meget og uden, at man skal være bange for at blokere bremserne, så hjulene skrider. I modsætning til mange andre løbehjul kommer Max G30D med store, slangefri dæk, der er smurt indvendigt med et beskyttelseslag, der skulle minimere risikoen for punkteringer.

Løbehjulet er nemt at folde sammen, og styret kan klikkes fast på toppen af baghjulet, så man nemmere kan løfte løbehjulet. Eneste minus er vægten på de 19,5 kg, som føles ret tungt – men omvendt er det nok prisen, man må betale for et løbehjul, der virker som kram og med en rækkevidde, der slår konkurrenterne. Skal man op på lignende rækkevidder, skal man kigge på modeller som Joyor X5S,  Nanrobot eller QIEWA Q1, men så er man oppe i kategorier, der ikke er lovlige på de danske veje.

Pris: Segway Ninebot Max G30D forhandles til en vejl. udsagspris på 6.499 kroner.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen indeholder affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Segway Ninebot Max G30D kommer med store, slangefri dæk, der minimerer risikoen for punkteringer. Foto: Søren Gylling
Segway Ninebot Max G30D. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Annonce