Annonce
Holstebro

60 ansatte på sygehus smittet: Covid-19 er helt uforudsigelig

Cirka 60 ansatte har været smittet med covid-19 blot på medicink afdeling i Holstebro. Og fortsat er 26 syge med coronavirus, og nye bliver testet hver dag. "Sygdommen er helt uforudsigelig," siger ledende oversygeplejerske. Foto: Johan Gadegaard
Der er 26 ansatte på medicinsk afdeling på Holstebro Sygehus, som er fraværende med covid-19, men cirka 60 har været syge. Flere patienter har smittet andre, fordi de først blev opdaget ved en tredje corona-test.

HOLSTEBRO: Cirka 60 sygeplejersker og andre ansatte på medicinsk afdeling i Holstebro har været smittet med covid-19.

Fortsat er 26 sygemeldte med sygdommen - og heraf ni i medicinsk modtagelse, fire i M1 (blodkræft) og 13 i M2, som er lungemedicinsk afdeling.

Nyremedicinsk afdeling (M3) har også været hårdt ramt med 24 syge, men de er ved at være tilbage.

- Medicinsk afdeling i Holstebro har været meget hårdt ramt, og det er fortsat en stor del af personalet, som er covid-syge. Det gør det til en udfordring i dagligdagen at skaffe personale nok til at passe patienterne, siger Bodil Overgaard, der er ledende oversygeplejerske i Hospitalsenhed Vest med ansvar for både Holstebro og Herning.

- Vi har fortsat hver dag to-tre ansatte, som er til test efter symptomer på covid-19, tilføjer hun.

Det er ganske vist på sygehuset i Herning, at der er etableret en afdeling for corona-patienter og for undersøgelse af smitte-mistænkte. Alligevel har sygdommen især ramt personalet på medicinsk afdeling i Holstebro.

- Det kan ikke undgås, at vi får patienter ind, hvor vi får en mistanke om covid-19. Og det så senere viser sig, at de er syge, siger Bodil Overgaard.

Først fundet i tredje test

Når der er mistanke om covid-19 hos en patient, bruger personalet værnemidler. Hvis der efter én negativ test fortsat er symptomer med tegn på covid-19, bruger personalet fortsat værnemidler.

- Men efter to negative test har vi ophævet isolationen. Og her har vi flere eksempler på, at patienter først ved en tredje test har vist sig alligevel at være positive. Og i mellemtiden er flere i personalet blevet smittet og kan have smittet hinanden, forklarer Bodil Overgaard, som betegner covid-19 som en sygdom, som er meget svær at styre.

- Covid-19 er på mange måder en meget smitsom og uforudsigelig sygdom, og det gør det så svært, siger Bodil Overgaard og tilføjer:

- Vi har også eksempler på personale, som er smittet, og som i mellemtiden har været tæt sammen med familien. Og hvor test har vist, at familien ikke er smittet.

Annonce

Utryghed blandt personale

I det daglige bruger sygeplejerskerne værnemidler ved nærkontakt med patienter - også de som ikke er konstateret syge.

- Afhængig af situationen, så tager enten personalet værnemiddel på, eller vi beder patienten anvende mundbind. Men man skal hele tiden overveje situationen, forklarer Bodil Overgaard.

Den megen sygdom har givet stor utryghed blandt personalet.

- Som ledelse har vi løbende holdt møder med personalet for at drøfte situationen. Og samtidig vil jeg rose vore hygiejnesygeplejersker for hele tiden at hjælpe med af finde løsninger og skabe tryghed, siger oversygeplejersken.

Annonce

Lang horisont

Senest har sundhedsstyrelsen meldt ud, at det nuværende smitteniveau og antal covid-19-syge kan vare langt hen på efteråret, mens samfundet langsomt åbner op. Og måske vil sygdommen vare året ud.

- Der er en lang tidshorisont, og det her er ikke noget, som forsvinder om 14 dage. Det er også den situation, som vi ser ind i, siger Bodil Overgaard.

Medicinsk afdeling er dog lige hjulpet af, at der er færre indlagte på M2 og M3 end normalt med nyre- og lungesyge.

- Det hjælper os med at få det til at hænge sammen. Vi kan også konstatere, at vi næsten ikke får nogen indlagt med almindelig influenza. Og det skyldes måske den ændrede hygiejne - og at ældre sårbare er i mindre kontakt med familien, konstaterer Bodil Overgaard.

I hele Region Midtjylland er 285 ansatte konstateret positive med covid-19, og 142 er fortsat syge.

Annonce
Holstebro

Spisested har været 'forladt' i over fire måneder: Gæster undrer sig

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Restaurant åbner igen, men udfordringen er ikke løst endnu

Holstebro For abonnenter

De ældre skal have de fleste penge, men minimumsnormeringer kan splitte byrådet

Struer

Kommuner: Lad os bare få en Naturnationalpark i Klosterheden

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Et ansvar, som de unge ikke har fortjent at stå med, men skal have ros for at løse efter bedste evne

Holstebro

Den gamle beredskabsbygning undersøges for giftstof-forurening: Nabo tør ikke spise frugt fra haven

Sport For abonnenter

Trods halvstort TTH-nederlag i Lissabon: - Vi har stadigt en chance i returkampen

Kultur

Livet fejres med musik og sang i kirke

Navne

Han er blevet sin egen chef som fjerde generation i det gamle familiehus

Struer

Tagsten kan blæse ned og træer kan vælte: DMI advarer mod voldsomt vejr torsdag

Erhverv

Ville du kunne klare dig gennem en dag på lidt olivenolie, et par græskarkerner og måske et par bær? For Josep er det hverdag, og diæten giver ham masser af energi som både musiker og ingeniør

Erhverv For abonnenter

Har besejret det svære skifte: Virksomheden har overlevet tre generationer

Holstebro

Gågadebutik flytter ind i 'Det Gule Hus'

Annonce