Annonce
Struer

De piver og hyler: 5G-master er en plage for naboerne

Foto: Frede Stengaard
Det piver og hyler fra de nye 5G-master i Struer, blæsten rammer byen fra sydvest. Naboerne klager, og Struer Energi A/S har henvendt sig til TDC NET for at få ændret konstruktionen og sat en stopper for støjgenerne.
Annonce

Struer: Naboerne til vandtårnet i Tårngade og naboerne til en skorsten ved Struer Energi´s fjernvarmeværk ved Treskel har fået sig en uventet, fløjtende nabo, som piver og hyler i vinden, når blæsten rammer byen fra sydvest.

Lyden kommer fra de nye 5G-master, som bliver opsat af TDC.

- Struer Energi må ind i kampen. Vandtårnet er deres, så de må have givet tilladelse til opsætningen, og kan vel også bede dem, der har sat stadset op, om at ændre det. Det er faktisk temmelig ubehageligt med den syngende eller fløjtende lyd lige så snart vinden er i sydvest og vest - og til dem der ikke skulle være klar over det, så er vinden jævnligt i det hjørne på disse kanter, skriver en af de nærmeste naboer til vandtårnet i Tårngade, Georg Sabroe på sin Facebook-profil.

Det er så også allerede sket.

Annonce

Lovkrav

Direktøren for Struer Energi A/S, Claus Bøgeskov Mogensen, blev opmærksom på problemet da en af de andre naboer til vandtårnet for en måneds tid siden satte sig til tasterne og fik et læserbrev i avisen om problemerne med de nye 5G-master.

Også i den forbindelse var det problemer med støjgener fra masterne på vandtårnet i Tårngade.

- Men vi har også fået klager fra naboerne til en skorsten på Treskel, hvor de har et tilsvarende problem, fortæller Claus Bøgeskov Mogensen.

- Vi kan desværre ikke afvise TDC og nægte dem at sætte de nye sendere op på hverken det gamle vandtårn i Tårngade eller på de skorstene, vi har på fjernvarmecentralerne, forklarer han.

- Det ligger i loven, at vi skal give dem adgang til de højeste punkter, vi har i byen, men vi har fået stoppet dem i at sætte flere af de nye sendere op på en skorsten i kvarteret ude ved Netto, fortæller Claus Bøgeskov Mogensen.

Annonce

På naboernes side

Naboerne til både vandtårnet i Tårngade og skorstenen på fjernvarmeværket på Treskel har kunnet konstatere, at den er helt gal med konstruktionen af de nye 5G-master. Foto: Frede Stengaard

Claus Bøgeskov Mogensen har desuden en forventning om, at TDC vil rykke ud og få sat en stopper for både piv og hyl fra senderne, der allerede er sat op på vandtårnet i Tårngade og skorstenen på Treskel.


Vi må leve med, at de bliver sat op, men må forlange, at det sker, uden at det bliver til gene for naboerne.

Claus Bøgeskov Mogensen, direktør, Struer Energi A/S


- Jeg kan desværre ikke sige noget om, hvornår det sker, og hvad de vil gøre for at få ændret konstruktionen, så vi undgår støjgenerne. De kan være lidt tunge at danse med, bemærker han.


- Men vi tager det seriøst og gør, hvad vi kan. Vi må leve med, at de bliver sat op, men må forlange, at det sker, uden at det bliver til gene for naboerne, understreger han.

Annonce

Afventer svar fra TDC

TDC NET fik åbnet for adgang til det nye 5G-mobilnetværk i store dele Danmark, langt hurtigere end tidligere udmeldt.

Åbningen skete 7. september, og i en pressemeddelelse fra TDC NET meddelte selskabet for en måneds tid siden, at op mod 80 procent af danskerne kunne få adgang til 5G inden udgangen af september, og inden årsskiftet vil mere end 90 procent få adgang.

Avisen har forsøgt at få kommentarer til problematikken i Struer fra TDC NET og afventer et svar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Taxa-selskab gået konkurs

Struer

Anerkendt kor giver julekoncert

Annonce