Annonce
Navne

55 dimittender

55 unge mennesker kan fejre, at de netop har færdiggjort landbrugsuddannelsen og kan kalde sig faglærte landmand. Pressefoto

55 dimittender har gennemført landbrugsuddannelsen på Bygholm Landbrugsskole.

23. Januar 2020 kunne 55 unge fejre, at de netop har færdiggjort landbrugsuddannelsen og kan kalde sig faglærte landmand.

Dimittenderne:

Christian Bæk Andersen, Randbæk. Louise Christensen, Øster Vrå. Nanna Christensen, Skovby. Lucas Renner Clausen, Klemensker. Mads Emil Amstrup Davidsen, Varde. Asger Marker Due, Pedersker. Jakob Kviesgaard Eriksen, Spjald. Magnus Ellegaard Eriksen, Roust. Steffen Holm Eskildsen, Staby. Claus Frederiksen, Mesing. Jakob Kirk Gottlieb, Tønning. Mik Halkjær, Særslev. Amalie Boritz Hansen, Gangsted. Axel Emil Vandal Hansen, Vestermarie. Christina Holst, Andst. Dennis Sjørslev Højgaard, Vinding. Lasse Lundbye Jacobsen, Vejle. Lenka Jancekova, Vodskov. Bjørn Østergaard Jensen, Hvillum. Emil Bisgaard Jensen, Hundslund. Jonas Jensen, Løsning. Jakob Vad Eskildsen Jørgensen, Madum. Victor Thorning Jørgensen, Jordrup. Martin Kjær Karmisholt, Ulvskov. Linda Karstensen, Sønder Felding. Jacob Kildam, Surhave. Sebastian Jelstrup Kolthoff, Nørre Vissing. Jacob Krogh, Br Kirkeby. Peter Krogh, Obdrup. Martin Riber Meldgaard Larsen, Mesing. Simone Larsen, Øster Vrå. Helena Bæk Laursen, Sunds. Jakob Schow Mikkelsen, Vorslunde. Mathias Nordby Mikkelsen, Borbjerg. Mikkel Skov Mortensen, Stege. Annika Nielsen, Vorbasse. Frederik Dalentoft Nielsen, Sdr Bork. Jesper Momme Nielsen, Mejrup. Kristian Oien, Hørby. Mads Holmberg Olsen, Nyborg. Jens Vestergaard Pedersen, Ravnholt. Jonas Kidmose Pedersen, Vedersø. Kristian Skjærbæk Pedersen, Kibæk. Melani Redlefsen Colfach Poulsen, Nustrup. Jacob Sejerkilde Rothemejer, Flynder. Andreas Rubek, Assentoft. Freja Fredløv Svendsen, Dale. Peter Korsgaard Svenningsen, Rakkeby. Christian Reinholdt Sørensen, Silkeborg. Laust Ross Sørensen, Uhre. Martin Balsby Thomsen, Odder. Ninne Bie Ulka, Nim. Anders Vinter, Trustrup. Matias Wille, Ølgod. Linda Tofthøj Zwicky, Horsens.

Legatmodtagere blev: Kristian Oien: Modtager af Sydbanks rejselegat. Begrundelse: Fordi han er fagligt dygtig, interesseret og flittig. Kristian Oien vil gerne ud og rejse, nu hvor han er færdig med sin uddannelse. Christina Holst: Modtager af Elevforeningens legat, der går til en elev, der har ydet en god indsats for kammeratskabet og kostskolelivet. Jakob Krogh: Modtager af legat fra Horsens sparekasse for sin dygtighed, flid og interessere for faget. Claus Frederiksen og Jonas Jensen: Modtager af H. A. Friis legat for deres dygtighed, flid og interessere for faget.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ros fra politiet: Folk holder afstand

Søndag ifølge

Flere hobbybagere og færre fritidsbetjente, tak

Vi bager mere under coronakrisen. Det læste jeg forleden i en artikel, som tog afsæt i danskernes ændrede indkøbsmønstre i denne tid. Og kigger jeg på min egen husstand, kan jeg bekræfte tendensen. Men det kan altså være et tilfælde. Vores ovn afgik ved døden kort før nedlukningen af landet, og erstatningen er sådan en sag med dampdysser og specialfunktion til hævning af dej. Og det er en fornøjelse. Jeg har sågar indkøbt hulplade og bageenzymer, så jeg nu - næsten - kan konkurrere med bagerens rundstykker. Min opskrift får du i bunden af denne klumme. Engang forestillede jeg mig faktisk, at jeg skulle være bager. Jeg kunne som barn godt lide den følelse af stolthed, det gav mig, når jeg ved at blande mel, vand og gær kunne fremstille noget, der mindede om brød. Og fulgte jeg en opskrift nøje, blev det nogle gange ligefrem godt. Det var en stor tilfredsstillelse. Skulle jeg pege på en enkelt positiv ting, jeg har fået ud af de seneste ugers ekstra hjemmetid, er det bageriet. Det bidrager til hyggen og en smule til stoltheden - og det minder mig ind imellem også om, hvorfor det var helt rigtigt, at jeg ikke blev bager. Vi er nok mange, som ikke blev det, vi forestillede os engang. I dagens avis kan du læse om en, der er blevet lige det, han drømte om. I et afskedsinterview svarer den afgåede direktør for Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Kaasgaard, på en række mere eller mindre skæve spørgsmål, som er med til at beskrive ham som menneske. Formen er måske lidt spøjs, men den virker ret godt. Vi får et godt billede af, hvad der har formet manden. Og hvis du keder dig i dit corona-hi, kan jeg klart anbefale dig at løbe spørgsmålene igennem og prøve at svare på det samme. Noget vil måske overraske dig, hvis du tør at være helt ærlig. Det var, da jeg læste den artikel, at jeg kom i tanke om, at jeg engang faktisk drømte om at blive bager. Modsat Jens Kaasgaard er jeg ikke nået langt med den drøm. Der er nok flere, der ligesom politidirektøren drømte om at få en fremtid i uniform. Og måske har kedsomheden i en coronabegrænset hverdag genskabt ambitioner hos en og anden, ligesom jeg har genfundet passion for bageriet. I hvert fald kan jeg konstatere, at der er dukket ret mange fritidspolitibetjente op på det seneste. Jeg forsøger virkelig på at se alle de positive ting, denne krise også gør ved vores samfund. Hvordan vi hjælper hinanden og støtter op om positive tiltag. Hvordan vi bidrager til at stoppe smitten ved at give køb på vores frihed. Hvordan vi generelt tilsidesætter os selv for at hjælpe helheden. Det, vi med et flot ord kalder samfundssind. Eksemplerne er mange, men nogle gange bliver samfundssindet overskygget. Eller måske er det et misforstået samfundssind, der tager over. Jeg har den seneste uge set talrige eksempler på det civile politikorps, som med egen mavefornemmelse og verdensbillede som rettesnor drager i krig mod dem, der fejler. De skyldige og alle dem, der ikke gør det godt nok. Myndighedernes officielle corona-stikkerlinje blev - heldigvis - nedlagt før den rigtig kom i drift. Men lysten til at påpege andres mangler trives alligevel. Det rigtige politi modtager en strøm af henvendelser fra folk, der er bekymrede over andres opførsel. Vi ser fingre, der peger insisterende på dem, der bærer skylden. For nogen må jo have den. Bevæger man sig ud på sociale medier - jeg anbefaler at lade være - kan man se, hvordan hobbybetjentene trives. Der bliver både anklaget, ført rettergang og dømt i den offentlige gabestok. Og det er på ingen måde kønt. For at citerer majestæten: Det synes jeg ikke, man kan være bekendt. Så hellere friske rundstykker. Du skal bruge 25 gram gær, 3 dl lunken vand, 500 gram hvedemel, 12 gram hvedesur (det er surdejspulver, red.), 10 gram bageenzymer og 12 gram salt. Hemmeligheden er i enzymerne og surdejen. Og i at ælte det hele godt på røremaskinen i 10 minutter. Form derefter 12 rundstykker. Pensl med vand, dyp i blå birkes. Lad dem hæve et lunt og fugtigt sted i 40 minutter. Bag ved 210 grader varmluft og gerne damp til de er pæne og sprøde - I min ovn tager det 13 minutter. Velbekomme.

Danmark

Live: Mette F. - Gradvis åbning af Danmark efter påske er sandsynlig men der går tid før samfundet er normalt igen

Navne

Bo er en af de 100, der må arbejde i FN i Wien: Man tænker virkelig på 'Palle alene i verden'

Annonce