Annonce
Vestjylland

55-årig skal træne engelske gloser: Efterskole får ny mand i chefstolen

Kim Skouborg (t.v.), der er forstander på de to efterskoler The International og Vedersø Idrætsefterskole, glæder sig over, at Kåre Heide-Ottosen er ansat til at være ny afdelingsleder på The International med plads til 72 elever. Foto: Sidse Brogaard Thestesen.
Efterskolen The International i Vedersø får fra onsdag ny leder - i skikkelse af 55-årige Kåre Heide-Ottosen, der kommer fra en stilling som forstander på Rydhave Slots Efterskole ved Vinderup.

Vedersø: - Jeg glæder mig til at starte. Jeg skal nok lige have trænet mit engelske, for det er lidt rustent.

Sådan lyder det fra 55-årige Kåre Heide-Ottosen, der med virkning fra 15. januar tiltræder en stilling som afdelingsleder på efterskolen The International i Vedersø, hvor han afløser Alex Mason.

Kåre Heide-Ottosen kommer direkte fra en stilling som forstander på Rydhave Slots Efterskole, som han har været med til at udvikle siden 2016. Derudover har han blandt andet arbejdet i en lang årrække på Tietgen Business College i Odense og været med til at starte og udvikle en international afdeling på Erhvervsakademiet Lillebælt.

Om årsagen til at søge nye veje i Vedersø siger Kåre Heide-Ottosen, der sammen med sin hustru, Liv, og den yngste af to sønner flytter til Herning:

- Jeg søgte stillingen, fordi jeg synes, det er et spændende område og en spændende skoleprofil at arbejde med. Jeg har selv beskæftiget mig med det internationale før, og det ville jeg gerne tilbage til. Derudover er noget af det, jeg holder mest af, at være sammen med eleverne i eksempelvis weekenden og om aftenen, når man er på vagt. Jeg har kunnet mærke, at jeg har haft for lidt tid med de unge mennesker de seneste par år.

På den nyskabende efterskole tales der udelukkende engelsk.

Annonce

Jeg har kunnet mærke, at jeg har haft for lidt tid med de unge mennesker de seneste par år.

Kåre Heide-Ottosen, afdelingsleder, The International

Skolen åbnede i 2016

På The International, der har plads til 72 elever, ser Kåre Heide-Ottosen frem til 'at være med til at udvikle afdelingen til at være endnu større international, men også til at være det fortrukne sted for danske elever at komme':

- Og så blive en del af teamet. Vi skal først og fremmest have udbredt kendskabet til skolen og det spændende koncept, vi kører. Det glæder jeg mig til at være med til. På den lange bane vil jeg arbejde for, at det kommer til at gå så godt for skolen, at vi måske også kan udvide.

Kim Skouborg, der er forstander på både The International og Vedersø Idrætsefterskole, 'håber og forventer, at Kåre kan være med til at fortsætte den positive udvikling, som The International har været i gang med siden åbningen i 2016':

- Vi er sikre på, at Kåre er den rigtige person til at tage os det næste skridt videre på udviklingsrejsen. Vores fokus er at få udbredt kendskabet i efterskoleverdenen herhjemme. Der er 250 efterskoler at vælge imellem og omkring 30.000, der tager på efterskole. Der er vi sikre på, at jo flere der kender til vores skole, jo flere elever får vi også. For det er virkelig et unikt og spændende tilbud, vi har, siger Kim Skouborg.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Overså togbom: Blev blændet af solen

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce