Annonce
Rejser

5 ting til regnvejrsdage

Vandtætte skosokker, transportvenlig paraply og regnfrakke til rygsækken er nogle af de ting, der kan gøre en våd feriedagen mere bekvem.

Skobeskyttere

De er lavet i anti-slip-silikone, vejer næsten ingenting og kan bøjes og ligge i en lomme. Coolpets skobeskyttere fås i sort, grå og lys blå og i tre størrelser, S, M og L svarende til skostørrelse 25-33, 34-39 og 40-45. Beskytterne er elastiske og helt vandtætte og kan klare at blive trukket på og af over almindelige sko op til 2000 gange.

Pris: 219 svenske kroner, p.t. på udsalg til 169 svenske kroner (cirka 152/117 danske).

Læs mere: www.coolpet.se.

Annonce

Super sammenklappelig

Den farvestrålende paraply fra Marimekko fås hvid-sort-oliven- eller pink-rød-blå-blomstret og er let at have med i håndbagagen. Den kan klappes mere sammen end de fleste taskeparaplyer. Aluminiumskaftet er fem-delt, og Mini Unikko-paraplyen er bare 17 centimeter lang, når den er i sit etui.

Pris: 350 kroner.

Læs mere: www.marimekko.com.

Synlig og vandtæt

Ikke alene lyser det op på en grå regnvejrsdag, det gør også bæreren synlig på cykel eller gåben - desuden beskytter det vandtætte overtræk rygsækken. Wowwow Citylab Berlin-overtræk passer til rygsække op til 55 x 70 centimeter. Det har justerbare elastiske bånd, som tilpasser størrelsen.

Pris: 199 kroner.

Læs mere: www.bikeandco.dk.

Sikret taske

Den lille flade skuldertaske (kan også bæres som bæltetaste) til penge, kort, pas og andre vigtige papirer fylder ikke mere, end den kan bæres inde under regnfrakke eller -slag. Tatonka Check In Shoulder Bag måler 21 x 15 x 7 centimeter, og man kan eventuelt selv imprægnere den mod regn. Tasken er RFID-sikret med en membran, som blokerer for eventuelle forsøg på elektronisk at tage oplysninger fra for eksempel kreditkort.

Pris: 259 kroner.

Læs mere: www.campz.dk.

Stor poncho

Det er den totale beskyttelse mod regn - nærmest som et vandrende vandtæt hus. Ponchoen er så stor, at der er plads til en rygsæk inde under den. Fjellduk Pro Poncho kan også laves om til en "tarp" - et enkelt lille telt. I hel størrelse måler den 160 x 230 cm, sammenpakket i komprimeringspose 12 x 25 centimeter, og den vejer 575 gram. Fås i grøn eller camouflage i fjeld- eller skovfarver.

Pris: 1199 kroner.

Læs mere: www.grejfreak.dk.

Rejser tager forbehold for prisændringer mellem research og publicering.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Posefester er en balancegang

En gruppe forældre til teenagere i Holstebro har stiftet en forening, som har til formål at arrangere en rækker fester for byens unge på mellem 14 og 17 år. Fester i privat regi, hvor det er tilladt for de unge at medbringe og indtage alkohol. Det koncept er der sådan set ikke noget nyt i. Det kaldes posefester og har eksisteret i mange år. Blandt andet i Feldborg og Spøttrup. Formålet er selvsagt at imødekomme de unges ønske om at kunne mødes og feste med alkohol som en del af samværet og samtidig sikre, at det foregår under opsyn. Det hele bunder i en forventning om, at de unge drikker under alle omstændigheder, og at de "lovlige alkoholfester" kan fungere som ventil og dæmme op for spontane drukgilder i parker eller andre steder. Det er ikke nogen dum idé, men "de gør det jo alligevel, og så er det bedre at …" er en blåstempling af de unges alkoholforbrug. I den nye forening skal man være 14 år og gå i 8. klasse for at være med, mens man i Feldborg kan komme med fra konfirmationen. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn under 16 slet ikke drikker alkohol, og at unge mellem 16 og 18 maksimalt drikker fem genstande ved samme lejlighed. Selv om den nye forening i Holstebro har en lidt strengere politik på det område, end de andre kendte posefester, følger grænserne ikke sundhedsstyrelsens anbefalinger. Og det er her, balancegangen for alvor bliver vanskelig. Forældrene har helt sikkert ret i, at nogle unge vil drikke under alle omstændigheder. Men faldet i unges alkoholforbrug over de seneste år skyldes en generel holdningsændring i samfundet og indførelsen af restriktioner for køb af alkohol. Og den udvikling risikerer vi at bremse med initiativer som posefesterne. Det ændrer dog ikke på, at initiativet overordnet er både prisværdigt og fornuftigt. Aldersgrænser og antallet af genstande kan diskuteres, men i sidste ende er det hverken sundhedsstyrelsens eller festarrangørernes ansvar at sætte grænsen. Det er og bliver op til den enkeltes forældre.

Annonce