Annonce
Rejser

5 fantastiske oplevelser i Finlandske Levi

Klar til snescootersafari. Husk kørekortet og en promille på nul. Foto: Peter Christiansen
Annonce

1. Nordlys

Nordlys – Aurora Borealis – opstår, når solvinden sender sine elektrisk ladede partikler mod jordens magnetfelt. Den energi, der frigives, viser sig i form af et dansende lystæppe, der befinder sig mellem 100 og 300 kilometer over jordens overflade. Det bedste sted at se nordlys er tæt på Jordens magnetiske nordpol, og man skal undgå lysforurening i form af by- og gadely samt billygter. Bedste tidspunkt er mellem oktober og marts, og Lapland betragtes som et af de sikreste steder, hvorfra man kan se det fascinerende fænomen.

2. Overnat i luksus-iglo

En særlig oplevelse venter, hvis man overnatter i en af Golden Crown-landsbyens igloer, som ligger 10 kilometer fra Levi. Der er ikke tale om traditionelle is-igloer med indendørs temperaturer under frysepunktet. Til gengæld er indretningen luksuriøs med lunt indeklima, eget toilet og minikøkken. Igloens vægge og tag er lavet i glas, så når mørket falder på, læner man sig tilbage i elevationssengen med et glas bobler i hånden og spejder efter nordlyset. En overnatning er ikke helt billig, men oplevelsen er unik, og gæster, der er i det romantiske hjørne, kan bestille honeymoon-ophold i Golden Crown.

Læs mere på: www.leviniglut.net.

3. Snescootersafari

Alle, der medbringer et gyldigt kørekort i inderlommen, har mulighed for at sætte sig overskrævs på en potent snescooter, mærke vibrationerne fra den 60 hestekræfter store motor og dreje gashåndtaget i bund. Fornemmelsen er ubeskrivelig. Omkring Levi har man anlagt knap 900 kilometer spor til snescooterkørsel, og der arrangeres guidede safariture i den arktiske vildmark.

Læs mere på: www.kinossafaris.com.

4. Icekarting

Finnerne er vilde med hestekræfter, og antallet af nuværende og tidligere finske verdensmestre i Formel 1, rally og på motorcykel er enormt. På Eskimo Circuit i Sirkka venter en sjov oplevelse, for på en tilfrosset sø har man anlagt en gocart-bane, og de særlige vinter-gocarts har pigge på fordækkene. Iklædt hjelm, køredragt og støvler sætter man sig bag rattet, giver fuld gas og drifter gennem kurverne. Ren leg … og 100 procent finsk.

Læs mere på: www.icekarting.fi

5. Besøg julemanden

I Rovaniemi, der ligger godt 100 kilometer syd for Levi, har julemanden sin officielle adresse. Som Rovaniemis store turistmæssige trækplaster kan han besøges hele året, men mest autentisk er et besøg i december. Her arrangeres kaneture, der fremstilles isskulpturer, og byens butikker summer af liv. Er der plads i julemandens kalender, kan børnefamilier booke privatbesøg, som indebærer konkurrencer, bagning af ingefærbrød og fremstilling af juledekorationer. Fra Levi arrangeres ture til Santa’s Hideaway vinteren over.

Læs mere på: www.visitrovaniemi.fi.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Faerch kæmper om plastprisen

Struer

Værtshuset Bubsi er nu åbent igen

Struer

Struer er næsten en smittefri ø

Annonce