Annonce
Holstebro

47 elever på Tvis Skole skal på Engineering Day opfinde en lydvæg

Elever over hele landet har på Engineering Day fået til opgave at designe og konstruere en væg, der kan bremse lyd. Projektet ”Lyden, der forsvandt” er udviklet til 7. -9. klasse i udskolingen, men også mange elever på mellemtrinnet i 4.-6. klasse deltager i at bygge lydisolerende vægge. Privatfoto

Tvis: Mandag den 4. november markerer man Engineering Day 2019 på Tvis Skole med at lade 47 elever fra 8. klasse udtænke, designe og konstruere modeller af vægge, der kan modstå høj lyd. Enhver teenagerforældres våde drøm om at "pakke" husets støjende ungdom inde i et værelse med stærkt lyddæmpende vægge. Det sker på Engineering Day 2019, der afvikles i uge 45 på skoler i hele Danmark.

- Mange elever har svært ved at se, hvad de skal bruge matematik og naturfag til i den virkelige verden. På Engineering Day får de lov til at bruge fagene til at løse en helt konkret udfordring tæt på deres egen hverdag. Vi håber, at det øger begejstringen for fagene, og måske endda får nogle til at overveje at vælge den naturvidenskabelige vej senere i livet, siger direktør i Engineer the Future, Ghita Wolf Andreasen, i en pressemeddelelse.

Engineer the Future er sammen medNaturvidenskabernes Hus organisationen bag Engineering Day for skoleelever i hele Danmark. Knap 200 lærere fra 150 skoler i Region Midtjylland har tilmeldt deres elever til Engineering Day, der i år indeholder opgaven ”Lyden, der forsvandt”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce