Annonce
Holstebro

Venteliste til plejeboliger vokser: - Vi holder øje

15 ældre står på venteliste til en plejeplads i Beringshaven, som er byens største plejecenter. I alt står 46 på venteliste til en plejebolig, og udvalgsformand holder øje med udviklingen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Siden december er ventelisten til plejebolig steget med ti personer - og den har ikke været højere det seneste år. Udvalgsformand vil holde øje, men er ikke umiddelbart bekymret.
Annonce

HOLSTEBRO: Ventelisten til en plejebolig i kommunen var i januar på 46 personer, og det er en markant stigning fra de 35 og 36, som var visiteret til en plejebolig i november og december, men endnu ikke havde fået en plads.

- Det sker typisk, at ventelisten stiger omkring årsskiftet. Men der bliver ledige pladser hele tiden, så jeg er sådan set ikke bekymret, siger Jens Kristian Hedegaard (V), der er formand for social- og sundhedsudvalget.

Ventelisten er længst til Beringshaven, som er kommunens største plejecenter, nemlig på 15 personer. De syv ældre på venteliste til Ulfborg Aktiv Center er næstflest. Der er fem på venteliste til både Parkvænget og Vinderup Plejehjem, mens der slet ingen er på venteliste er til Birkehøj og til Krohaven i Vemb.

- Jeg hæfter mig ved, at der ikke er venteliste på garantilisten. Det vil sige, at der ingen ventetid er for de borgere, som ønsker en plads, uanset hvor det er, siger Jens Kristian Hedegaard.

- Vi har pladser, som vi kunne åbne på Birkehøj eller i Vinderup, men det hjælper ikke, hvis det ikke er der, borgerne vil hen, tilføjer han.

Annonce

Holder skarpt øje

Det har tidligere vist sig, at der er borgere, som får så mange timers hjemmepleje i eget hjem, at det vil være billigere for kommunen at tildele dem en plejeplads?

- I langt de fleste tilfælde er det borgere, som ønsker at blive i eget hjem, og som ikke ønsker at flytte i en plejebolig, siger Jens Kristian Hedegaard.

Kommunen må ikke flytte borgere i en plejebolig imod deres vilje.

Ventelisten på 46 ældre til en plejebolig er det højeste, den har været i et år. Det laveste var 33 i maj og august, mens der også var 46 på venteliste i oktober.

- Vi holder øje med ventelisten, for den skal ikke fortsætte med at stige, siger Jens Kristian Hedegaard.

En gruppe borgere har planer om at åbne et friplejehjem i vestbyen i Holstebro - både for at give ældre et frit valg og for at skaffe flere plejepladser.

Kommunen har dog meldt ud, at den af økonomiske årsager må lukke andre plejepladser, hvis det nye friplejehjem bliver bygget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Utopias usædvanlige udstilling

Annonce