Annonce
112

Uopmærksomhed og høj fart: 45-årig ligger i kunstig koma efter færdselsulykke

En 45-årig mand fra Videbæk er i kritisk tilstand efter et alvorligt biluheld i Humlum mandag aften. Arkivfoto: Morten Stricker
Uopmærksomhed og for høj fart er formentlig årsagen til et alvorligt trafikuheld i Humlum mandag aften

Humlum: En 45-årig mand fra Videbæk ligger i kunstig koma efter en trafikulykke på Oddesundvej i Humlum mandag aften.

Kort før 21.30 kørte den 45-årige mand nordpå ad Oddesundvej. Bag ham kørte en 19-årig mand fra Herning, som ville foretage en overhaling.

Første gang, han gør det, går det fint, han overhaler en bil og trækker derefter til højre igen ind mellem de andre biler, mens han afventer modkørende. Da de er passeret, overhaler han igen, men den 45-årige trak i det samme ud mod venstre kørebane, så den bagvedliggende 19-årige ramte den 45-årige og påkørte ham bagfra, hvilket resultererede i, at begge biler rullede rundt.

Den 19-årige slap fra uheldet uden alvorlig skade, men den 45-årige mand er slemt tilskadekommet og blev fløjet til sygehuset i Aalborg, hvor hans tilstand ifølge politiet betegnes som kritisk.

- Der er formentlig tale om uopmærksomhed fra den påkørte og for høj hastighed fra den overhalende. En meget uheldig kombination, siger Knud Lauridsen fra lokalpolitiet.

Oddesundvej var mandag aften lukket ad to omgange efter uheldet. Første gang for at få den skadede væk og få ham kørt til sygehuset, hvorefter vejen blev åbnet igen. Da bilinspektøren kom, blev den lukket igen i omkring halvanden time, og Oddesundvej åbnede igen helt for gennemkørsel omkring ved 1-tiden i nat.

Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Annonce