Annonce
Sport

44 sorte minutter knækkede HB på Sydfyn

Kim Kristensen havde troet og håbet på, at det var i lørdagens kamp Holstebro Boldklub endeligt skulle kunne notere sig for tre point, men det blev desværre ved drømmen. Arkivfoto: Ole Nielsen
Holstebro Boldklub gik i helt i stå efter Andreas Kiilerichs føringsmål og måtte tage hjem fra Svendborg med et nederlag på 3-2 og en ny skuffelse i bagagen.

Svendborg: Efter en sæson præget af nederlag og skuffelser havde Holstebro Boldklub sat næsen op efter, at det skulle blive lørdag eftermiddag i Svendborg, der endeligt kunne tankes lidt selvtillid på kontoen.

Ude mod 2. divisions andet bundhold SfB-Oure, som man på hjemmebane havde slået 4-1 og taget sæsonens eneste sejr imod, syntes oddsene gode. Bedre mulighed for at vinde en kamp ville man næppe få i resten af sæsonens kampe.

Men ak, sådan skulle det selvfølgeligt ikke gå. I stedet tabte man 3-2.

Annonce

- Jeg var en af dem, der havde troet på at det var i dag vi skulle få den sejr og hæve lidt på moralkontoen, men set over hele kampen, var det helt fortjent at de vandt, siger cheftræner Kim Kristensen.

Hvad skete der?

Nederlaget i sig selv kan synes som lidt af et mysterium, for HB kunne næppe have ønsket sig mere af kampens indledning - og alligevel gik det galt.

Efter en start, hvor der i kampens første 20 minutter havde stået Holstebro på næsten alt, kunne anfører Andreas Kiilerich bringe de vestjyske gæster foran. Men hvor målet burde havde givet HB'erne endnu mere medvind, blev det i stedet en mavepumper.

De næste 44 minutter var holstebroerne en skygge af sig selv. Nervøse, passive og mest af alt på hælene mod et fynsk mandskab, der pludseligt kom til at lige B93 eller et af rækkens andre tophold. Først da en fynsk forsvarsspiller headede Per Lauges frisparksindlæg i eget mål til 3-2, kom der igen lidt liv i den døende vestjyske patient.

- Vi blev usikre og turde ikke rigtigt spille vores spil. I stedet for at gøre det rigtige, skubbede vi bare bolden videre til nærmest holdkammerat og lod ham stå med lorten, lyder den bramfri forklaring fra Andreas Kiilerich.

Kampen i tal

SfB-Oure - Holstebro Boldklub 3-2 (2-1)

2. division, 19. runde

Mål: 0-1 Andreas Kiilerich (21.), 1-1 Magnus Schou Jørgensen (26.), 2-1 Fridtjof Rosenbaum (28.), 3-1 Fridtjof Rosenbaum (56.), 3-2 Selvmål (65.).

HB startopstilling (3-4-3): Mads Sylvan - Emil Laursen (62. Kristian Bach Nielsen), Frederik Søvndal, Mikkel Rønn - Niklas Lauridsen (46. Bo Balder Berg), Jeppe Mehl, Rasmus Strangholt (76. Anders Santos Iversen), Anders Nicolaisen - Lasse Lilbæk (62. Kristian Alvarez), Andreas Kiilerich, Per Lauge (76. Sebastian Lau).

At holdet fik et kollektivt blackout, ikke på baggrund af en dårlig periode, men en god periode, gjorde næsten kun tingene værre.

- Det ærger mig, når vi kommer ud med det udtryk vi gjorde, at vi så går i stå på den måde. Havde vi spillet dårligt, kunne jeg måske forstå det, men det gjorde vi ikke, siger Kim Kristensen.

Annonce

Ikke tabt humøret

Matematisk er Holstebro Boldklub endnu ikke rykket ned, men i praksis er det næsten umuligt at undgå, at holdet efter sommerferien skal tilbage til Danmarksserien.

HB ligger sidst i 2. division med syv point og har 15 point op til Næsby på den rigtige side af nedrykningsstregen - med kun 21 point tilbage at spille om. Det er bare et faktum, ligesom at ingen i HB prøver at skjule, at holdet mentalt er mærket af en lang og hård sæson.

Andreas Kiilerich var med i begge HBs mål mod SfB-Oure. Anføreren scorede selv til 1-0 og fik presset hjemmeholdets Daniel Thor O'Hara til et selvmål på Per Lauges frispark efter 65 minutter. Arkivfoto: Ole Nielsen

Men alle ved også, at der venter en ny og vigtig sæson på den anden side af sommerferien, hvor man skal ud og prøve at lave en hurtig tilbagevenden til divisionerne. En opgave, som er svær nok i sig selv, hvorfor det er vigtigt at man ikke knækker helt over i denne sæsons sidste kampe og trækker en masse negative oplevelser med ind i den nye sæson.

- Det er jeg ikke så bange for. Vi har det stadigtvæk godt med hinanden, humøret er sådan set fint og jeg synes, vi træner godt, beroliger Andreas Kiilerich.

Opskriften på, hvordan holdet skal komme igennem de sidste syv spillerunder sådan set også ligetil.

- Vi skal bare tage det en kamp af gangen og hver gang prøve at få det bedste ud af det, siger Andreas Kiilerich.

Næste kamp for HB er søndag 25. april, hvor Thisted FC kommer på besøg på Holstebro Idrætspark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce