Annonce
Lemvig

41 husejere kan få meget stor skatteregning

41 husejere i Nordvestjylland har ikke betalt korrekte ejendomsskatter i ti år på grund af en fejl hos Skat. De har nu udsigt til en stor efterregning. Arkivfoto: Morten Stricker.
I ti år har Skat kendt til fejl, hvor 2000 husejere ikke har betalt ejendomsskatter og heraf 41 i Nordvestjylland. Der blev ikke fundet løsning inden valget.
Annonce

NORDVESTJYLLAND: At få en ejendomsværdi på nul kroner og slippe for ejendomsværdiskat eller grundskyld kan lyde som en drøm for husejere. Til gengæld vil de nok betakke sig for en efterregning, fordi Skat ved en fejl ikke har opkrævet skatter i over ti år.

Det er ikke desto mindre situationen for 23 husejere i Holstebro Kommune og ni i såvel Lemvig som Struer kommuner. Samlet drejer de 17 sager sig om manglende ejendomsværdiskat - og 24 om grundskyld, oplyser Vurderingsstyrelsen i en mail til Dagbladet.

Det er store beløb, som de enkelte husejere risikere at skulle efterbetale. På landsplan skylder 1200 husejere cirka 100 millioner kroner i ejendomsværdiskat for ti år - eller cirka 80.000 kroner i gennemsnit, fordi ejendomsværdien har været sat til nul.

Det er ikke oplyst, hvor meget de andre 950 husejere skylder i grundskyld.

Vurderingsstyrelsen gør opmærksom på, at det er potentielle sager, og en fredning kan gøre, at det har været korrekt.

Nul-skattesag

I den såkaldte "nul-skattesag" har cirka 1200 husejere ikke betalt ejendomsværdiskat i mere end ti år. Andre 950 har ikke betalt (eller meget beløb) i grundskyld.

I Holstebro Kommune: 8 sager ejd.værdiskat, 15 om grundskyld.

I Struer Kommune: 4 sager ejd.værdiskat, 5 om grundskyld.

I Lemvig Kommune: 5 sager ejd.værdiskat, 4 om grundskyld.

Kilde: Vurderingsstyrelsen.

Annonce

Statslig smøl

Sagen går over ti år tilbage, men Statsadvokaten har konkluderet, at husejre efter de gældende regler kun kan opkræves skyldige skatter ti år tilbage. Oveni skal de betale renter, men kun for de seneste tre år.

Det kan virke som et paradoks, at Skat - og dermed staten - har kendt til den manglende skattebetaling siden 2010 - og siden søgt at finde en løsning på fejlen.

Skat har flere gange spurgt Statsadvokaten om råd om håndtering af sagen. En lovændring i perioden førte til, at Skat stillede nye spørgsmål og afklaringen udsat.

Afgående skatteminister Karsten Lauritzen (V) har beklaget forløbet i den såkaldte "0-skattesag", og "er både ærgerlig og forundret over, at det har kunne tage så lang tid at afdække problemstillingen og finde juridisk fodfæste i sagen," som han i marts skrev til skatteudvalget.

Ministeren ønskede dog ikke at opkræve penge hele ti år tilbage, og det lykkedes ikke at få en aftale i skatteudvalget, inden folketingsvalget blev udskrevet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gav politiet en fuck-finger

Lemvig

Nu er vandet klar i Thyborøn

Annonce