Holstebro

Skarp kritik af opholdssted: 400 gram kød skulle række til 12 personer

Arkivfoto
Socialtilsynet har lukket LangeMetteGaard efter at have konstateret en række bekymrende forhold for de anbragte børn og unge.

Naur: Børn og unge anbragt på LangeMetteGaard er blevet budt forhold, der er dybt bekymrende, og som ledelsen hverken havde evne eller vilje til at rette op på.

Det har først Socialtilsyn Midt og siden Ankestyrelsen vurderet og derfor lukket døgninstitutionen i Naur med udgangen af januar.

Af den mere end 60 sider lange tilsynsrapport, som avisen har fået aktindsigt i, fremgår det, at opholdsstedet sparede på både personalet, varmen og maden. Børnene badede i koldt vand, fik grød to gange om ugen og kun meget lidt kød - eksempelvist skulle 400 gram kød række til 12 personer ved måltiderne - det vil sige 33 gram kød per person.

Børnene oplevede også at få serveret gammelt mad, som smagte grimt, og tilsynet har ved flere besøg fundet fødevarer i køleskabet og fryseren uden datomærkninger.

LangeMetteGaard har i sit høringssvar til Ankestyrelsen erkendt, "at der er sket fejl i arbejdet med børn og unge på stedet, og at ledelsens indsats i en periode ikke har været tilstrækkelig". Institutionen er dog uenig med tilsynet i, at der ikke er sket fremskridt det seneste år.

Til Dagbladet skriver ejeren af LangeMetteGaard, Bente Tranberg, i en mail:

- Jeg haft mulighed for at kommentere rapporten i Ankestyrelsen. Men grundet min tavshedspligt har jeg ikke yderligere kommentarer.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Kendt meteorolog: - Vi er nødt til at tage klimaforandringerne seriøst

Erhverv

Frituregryde skød stikflammer i køkkenet: Hvad gør man så med et fyldt hotel og 168 bryllupsgæster?

Holstebro For abonnenter

Til minde om en mand, hvis kælenavn sagde alt: "Tivoli Hans"

Kultur

Sub Festivalen er i gang: - I Holstebro er det sgu cool at være frivillig

Holstebro For abonnenter

Valget er i gang: Det mener vælgerne er det vigtigste

Holstebro

Ligger i strid med kommunen: Vi er både magtesløse og helt til grin

112

Bil i brand i nat

Holstebro

Kandidat fik ødelagt valgplakater

Annonce