Annonce
Mærkedage

40 år hos BEAS

Kjeld Lisby Nørby har ikke arbejdet 40 år sammenhængende på virksomheden, så derfor er han ikke berettiget til Dronningens fortjenstmedalje. Men en medalje fik han alligevel overrakt af virksomhedens nuværende ejer, Karl Kristian Mikkelsen (til højre), men det var i form af en hjemmelavet medalje. Privatfoto

Bøvlingbjerg: Kjeld Lisby Nørby har denne sommer været ansat sammenlagt 40 år hos virksomheden BEAS i Bøvlingbjerg.

Kjeld Lisby Nørby er udlært elektriker hos Hans Maarupgård, der også stiftede BEAS. Han tog en kort afstikker på et års tid til Cheminova, men vendte hurtigt tilbage og fortsatte hos BEAS, hvor man er meget glade for ham. Han kan sit håndværk og er den, der løser mange af virksomhedens specialopgaver.

Kjeld Lisby Nørby er en dygtig medarbejder som besidder en enorm mængde viden, erfaring og know how, hvilket er med til at drive virksomheden. Han er samtidigt utroligt vellidt af såvel kolleger som kunder.

Dagen blev markeret ved en intern reception på BEAS i sidste uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Struer

Kongen og Den hvide Kenyaner i nyt eventyr

Annonce