Annonce
Holstebro

38-årige Michael læste HF ved siden af jobbet som oversergent: I dag blev han første HF-student på VUC

HF-student Michael Sundgaard har et job som oversergant på kasernen i Holstebro, men har ved siden af jobbet læst en HF på VUC i Holstebro. Tirsdag blev han student og fik sat huen på af sin kæreste, Nancy Nielsen. Foto: Morten Stricker
Det kræver disciplin at læse HF ved siden af fuldtidsstillingen i Forsvaret. Det er 38-årige Michael Sundgaard et eksempel på. Tirsdag blev han VUC's første HF-student i år.
Annonce

Holstebro: Til dagligt underviser og instruerer han værnepligtige på Jydske Dragonregiment i Holstebro.

Men i dag er det hans egen tur til at svede over undervisernes dom.

38-årige Michael Sundgaard er netop kommet ud af eksamenslokalet på VUC i Holstebro. Her har han de sidste tre år læst HF-enkeltfag ved siden af sit fuldtidsarbejde som oversergent på kasernen.

Kommer han i mål i dag - i den historie- og samfundsfagseksamen, som lærerne lige nu bedømmer hans præstation i, kan han som den første i sin familie - på moderens side - kalde sig student.

- Jeg tror, det ligger på en 4'er eller 7'er, siger Michael Sundgaard, da han - tydeligt nervøs - sætter sig ved siden af kæresten, 35-årige Nancy Nielsen, der er med i dag.

Michael Sundgaard har været i Forsvaret siden 2001. Og da han i 2011 gik med en drøm om at blive officer, tog han fire HF-fag på uddannelsen i Vejle. Siden blev drømmen droppet. Men i 2015 blev drømmen om en HF vækket til live igen med en drøm om at læse videre på akademiuddannelsen i ledelse.

Det bliver vel til 45-50 timer i ugen ofte. Men de to gange om året, hvor der kommer nye værnepligtige, er jeg så på arbejde 70 timer i ugen - og så studiet ved siden af

Michael Sundgaard, oversergent og nu også HF-student

Annonce

Travl tilværelse

Den 38-årige oversergent sidder sjældent stille ret længe af gangen. I 2015 begyndte han uddannelsen - sideløbende med en fuldtidsstilling ved Forsvaret. Så var han udsendt et halvt år i Estland, hvor han holdt pause på studiet, og så tilbage til fuldtidsarbejde og skole.

- Det bliver vel til 45-50 timer i ugen ofte. Men de to gange om året, hvor der kommer nye værnepligtige, er jeg så på arbejde 70 timer i ugen - og så studiet ved siden af, siger han.

Det tager dog også indimellem hårdt på familielivet:

- Jeg har jo gjort mit bedste. Men der har også været tidspunkter, hvor jeg ikke har været så meget hjemme. Så har jeg været på øvelse, eller også har jeg ikke været mentalt til stede, fordi jeg har skulle læse op på nogle ting, siger han.

Parret har netop - i december - flyttet deres sammenbragte familier på tre drenge til Ørnhøj, hvor de har købt et hus. Og der har sjældent været en rolig uge i parrets ofte travle liv.

- Der sker meget hele tiden. Når vi er færdige her, skal jeg opereres. Jeg skal have fjernet nogle fedtknuder på sygehuset i Silkeborg, og så videre ned til min mor og mormor i Sønderjylland for at vise huen frem, siger han.

Annonce

Endelig ferie

Nu kommer læreren ud fra eksamenslokalet og genner ham ind. Kæresten holder vejret. Da han kommer ud få minutter efter har smilet trukket sig helt op om ørene. Det blev et 4-tal.

- Det er jeg rigtig glad for. Og jeg er fandeme lettet. Nu kan jeg slå en streg over det - jeg har nået mit mål. Og de her mange års studie og ting, som man er gået på kompromis med, kan man sløjfe. Nu kan jeg få mere tid til familielivet, siger Michael Sundgaard, der fik sat HF-huen på af sin tydeligt rørte kæreste.

Henover uddannelsen har karakterne ligget på alt fra 02 til 12, og det har krævet stor disciplin at skulle holde niveauet ved lige.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at mit arbejde ikke har haft indflydelse på det, for der lærer man jo noget selvdisciplin. Men jeg har også haft stor støtte hjemmefra, siger han.

På torsdag går turen kortvarigt tilbage på jobbet, hvor de sidste hængepartier skal på plads. Og så kan parret endelig tage på ferie.

- Jeg har jo også kunnet tage ferie førhen, men det har bare været tid, man skulle finde fra hverdagen. Og det har højst været en uge eller halvanden, det er blevet til. Så det bliver rigtig rart at få noget afslapning nu, siger Michael Sundgaard, der nu har ferie i fem sammenlagte uger.

Michael Sundgaard blev første HF-student på VUC i år.

Det kræver stor selvdisciplin at klare et HF-studie ved siden af en fuldtidsstilling i Forsvaret. Men det er netop, hvad 38-årige Michael Sundgaard har klaret sig igennem. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

TTH Holstebro Herrer

TTH besejrede Mors-Thy i tredje test

Annonce