Annonce
Struer

38-årig sigtet for brandstiftelse

Odense Brandvæsen. Arkivfoto: Michael Bager

Struer: Politiet sigter en 38-årig mand for at have sat ild til sin egen lejlighed i Struer lørdag eftermiddag. Han bliver derfor fremstillet i et grundlovsforhør klokken 11, hvor man vil forsøge at få manden varetægtfængslet.

Branden opstod i køkkenet en lejlighed på anden sal i Kirkegade i Struer. Da brandvæsenet nåede frem, var der tæt røg, så derfor valgte man at evakuere nabo-lejlighederne for en sikkerheds skyld, mens slukningsarbejdet stod på. Det tog blot en time at få branden under kontrol, hvorefter beboerne kunne flytte tilbage til deres lejligheder, der heldigvis ikke blev berørt af ilden.

Ingen mennesker kom til skade i forbindelse med branden, og lejligheden på anden sal var også tom, da ilden opstod. Han blev dog senere truffet på stedet, anholdt og sigtet for branden. Politiet ønsker ikke på nuværende tidspunkt at oplyse, hvad man præcist bygger sigtelsen på, men det vil komme frem i forbindelse med grundlovsforhøret.

Lejligheden blev i øvrigt kraftigt røgskadet ved branden.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det var kun de pæne ord

I de seneste år har folketingspolitikerne fra mange partier nærmest stået i kø ved Høfde 42, hvor de har lovet, at der skulle ske noget, og de ville foreslå, der skulle mange penge af til oprensningen. På samtlige vælgermøder på Lemvigegnen op til det seneste folketingsvalg var der ikke et eneste parti, der ikke mente, der skulle sættes penge af, og det skulle være nu. Ikke mindst partier, som i dag er en del af regeringsgrundlaget, har været i offensiven for at fortælle, at her var de i front, og de ville arbejde for pengene til ikke blot Høfde 42, men alle generationsforureningerne i Danmark. Så kom finanslovforslaget. Og hvad indeholdt det? Ikke en krone til Høfde 42 endsige til andre af generationsforureningerne. Skuffende må man sige - ja, vel nærmest utroværdigt. Når man nu har fået magt til at gøre, som man har agt, så er det sølle, at man prioriterer anderledes, end hvad man har sagt, da det gjaldt om at skaffe stemmer til valget. Men det viser endnu en gang, at når det kommer til toppolitik på Christiansborg, så fylder det ikke meget, hvad der optager sindene i de dele af landet, der ligger langt væk fra Christiansborg. Derfor er man måske heller ikke så overrasket. Høfde 42-problematikken er flere gange tidligere sendt til hjørnespark, når der skulle findes penge - uanset de mange gyldne ord, der er blevet sagt på forhånd. Men måske troede man mere på det denne gang, fordi også Region Midtjylland havde taget teten og sat penge af til, at nu skal der ske noget, inden klimaudfordringerne gør, at depotet bliver oversvømmet med flere storme og stigende vandstand. Men heller ikke regionsrådsmedlemmerne kunne påvirke deres egne partiers topfolk til at prioritere det at få ryddet op. Og hvad lyder svaret så, når man spørger politikerne om, hvad der nu skal ske? Jo, de vil arbejde hårdt på, det kommer på næste års finanslov. Hvem er det lige, der vil tro på, at det så vil ske? Det kræver en ualmindelig stor optimisme.

Erhverv

Ny chef i spidsen for lokal bank

Annonce