Slagterigrunden i akut pengenød: V undrer sig

- Ja faktisk er der ikke en eneste del af det dagsordenspunkt, som vi ikke vil spørge ind til. Det er ganske uklart, hvordan man ønsker at bruge pengene, hvis man ser bort fra ønsket om penge til at lave et beslutningsgrundlag til den fremtidige anvendelse af grunden. Det er vel den eneste konkrete udspecificering, siger Venstres gruppeformand Jens Kristian Hedegaard. Arkivfoto.

Slagterigrunden i akut pengenød: V undrer sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Økonomiudvalget skal i dag tage stilling til en bevilling på 1,2 millioner kroner til slagterigrunden. - Skeletterne vælter ud af skabet, lyder det fra Venstre.

Holstebro: Slagterigrunden i Holstebro har akut brug for penge.

Så kontant lyder det i en indstilling til økonomiudvalget, der skal behandles på et møde i dag onsdag.

Samlet set bliver økonomiudvalget anmodet om at frigive 1.240.000 kroner til slagterigrunden.

- Om det kommer bag på mig, at der mangler penge? Desværre ikke. Vi har hele tiden sagt, at det så ud til, at man var for optimistiske i sine vurderinger af, hvad det ville koste at holde gang i de gamle bygninger på grunden, siger Venstres gruppeformand Jens Kristian Hedegaard.

- Vi er hele tiden blevet afvist, når vi har sagt det. Men nu viser det sig så, at skeletterne vælter ud af skabet, siger Hedegaard.

Af indstillingen til økonomiudvalget fremgår det kun overordnet, hvad de 1,2 millioner kroner skal bruges til.

Der er ingen medfølgende bilag eller udspecificering.

200.000 kroner skal eksempelvis bruges til øget vedligehold, så budgettet for vedligehold med et slag stiger med mere end 50 procent.

- Hvorfor der pludselig er behov for det, kan vi ikke se, og det vil vi naturligvis spørge interesseret ind til, siger Jens Kristian Hedegaard:

- Ja faktisk er der ikke en eneste del af det dagsordenspunkt, som vi ikke vil spørge ind til. Det er ganske uklart, hvordan man ønsker at bruge pengene, hvis man ser bort fra ønsket om penge til at udfærdige et beslutningsgrundlag til den fremtidige anvendelse af grunden. Det er vel den eneste konkrete udspecificering, siger Hedegaard.

- Vi er hele tiden blevet afvist, når vi har sagt det. Men nu viser det sig så, at skeletterne vælter ud af skabet
Jens Kristian Hedegaard (V) gruppeformand.

Flere spørgsmål end svar

Ud over renovering bliver økonomiudvalget også bedt om 300.000 kroner til tilsyn.

Men hvad, der skal føres tilsyn med, og hvorfor fremgår ikke.

- Jeg har selvfølgelig nogle gæt på, hvad det kan være, men jeg ved reelt ikke, hvad det er, som man ønsker at bruge penge til eller hvorfor, der er pludselig er behov for penge til at føre tilsyn, siger Hedegaard, der også undrer sig over, at man beder om 500.000 kroner til udefinerede kulturelle aktiviteter:

- Sådan bevilliger vi normalt ikke penge. Man må gå ud fra, at det så bliver kultur- og fritidsudvalget, der senere skal fordele pengene, så der kan komme noget gennemsigtighed i, hvad det er, de skal bruges til. Der er ganske enkelt flere spørgsmål i det her punkt, end der er svar, siger gruppeformanden.

Sagen er kørt direkte i økonomiudvalget, og den kan principielt også afsluttes i økonomiudvalget:

- Men jeg vil ikke afvise, at vi vil have den byrådet, hvis vi ikke får nogle gode svar, siger Jens Kristian Hedegaard

I indstillingen til økonomiudvalget peges der på, at penge kan tages fra de lidt mere end 1,5 millioner kroner, der har været afsat til etablering af et Forsknings- og Formidlingscenter i 2018, da det er blevet besluttet at droppe det projekt.

Inden Dagbladets deadline har det ikke været muligt at træffe de tre direktører, Mette Højborg, Anders Debel og Claus Brandt, som står bag indstillingen, da de var optaget af møder.

Slagterigrunden i akut pengenød: V undrer sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce