Annonce
112

35-årig dømt til forvaring: Fundet skyldig i voldtægt af ni-årig pige

Arkivfoto
En enig domsmandsret fandt fredag middag en 35-årig mand fra Fousing skyldig i voldtægt, bortførelse og trusler.

Holstebro/Vinderup: En 35-årig mand kan nu se frem til at skulle tilbringe de næste mange år spærret inde. Han kommer først på fri fod igen, når læger skønner, at han ikke længere udgør nogen fare.

Fredag valgte en enig domsmandsret af finde manden skyldig i voldtægt, bortførelse og trusler af en blot ni-årig pige fra Vinderup i juni sidste år.

Samtidig valgte retten af følge anklagerens begæring om, at manden bliver idømt en forvaringsdom, der er en dom uden længstetid, som bliver betragtet som en af lovens strengeste straffe.

Den 35-årige er tidligere dømt for voldtægt af et barn. Han er også dømt for forsøg på samleje med 11 unge piger, besiddelse af børneporno og trusler.

Og forvaring er ifølge anklager Pia Koudahl den eneste måde at sikre, at det ikke gentager sig:

- Ved en tidsbestemt straf kan han bare vente på, at han bliver løsladt igen, lød det fra Koudahl, da hun procederede sagen.

Retten lagde i sin dom blandt andet vægt på, at den ni-årige pige havde afgivet en meget troværdig forklaring.

Ud over dommen skal den dømte også betale offeret 200.000 kroner i erstatning.

Den 35-årige har valgt at anke dommen, og derfor er der fortsat navneforbud indtil ankesagen er overstået.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce