Holstebro

302 nye virksomheder slog dørene op

Serieiværksætter Martin Thorborg står bag regnskabstjenesten Dinero, som har udarbejdet undersøgelsen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
I 2018 blev der åbnet 302 nye virksomheder i Holstebro. Det viser tal fra Iværksætterundersøgelsen, som regnskabstjenesten Dinero står bag.

Holstebro: Det er ikke kun i resten af Danmark, at det er populært at starte ny virksomhed. Det er det også i Holstebro. Sidste år slog 302 nye virksomheder dørene op i Holstebro Kommune. Det viser en undersøgelse fra regnskabstjenesten Dinero.

- Iværksætteri er blevet moderne. De landsdækkende tv-stationer sender programmer om iværksætteri i bedste sendetid, og der skrives artikler i massevis om nye virksomheder, som popper op. Iværksætteri har i dag bred appel og pirrer til danskernes nysgerrighed, siger serieiværksætter Martin Thorborg, som er adm. direktør i regnskabsprogrammet Dinero, der står bag Iværksætterundersøgelsen.

Selvom der var flere hundrede virksomheder, der slog dørene op i Holstebro, så er kommunen stadig den femte dårligste i Danmark, da der blev åbnet 8,9 nye virksomheder per 1000 indbygger, mens der i Gentofte Kommune blev åbnet 943 nye virksomheder svarende til 21,8 per 1000 indbygger.

- Det handler om at give nye iværksættere en chance for at få fodfæste i lokalmiljøet. Vi mennesker har en masse vaner, og hvis vi ikke bryder vores egne mønstre, så gør vi det svært at være ny iværksætter. Uanset hvor umage man gør sig, så har man brug for lokal opbakning for at få succes med sit iværksætterprojekt, siger Martin Thorborg.

0/0
Annonce
Holstebro

Gymasieelever forbydes at gå før tid ved eksamen

Kultur

Galleri: Endnu mere Rock i Holstebro

Holstebro For abonnenter

Til minde om: Omsorgsfulde Bodil syntes, det var for farligt at få børn, og man forstår hende...

Holstebro

Lottovinder i Holstebro Kommune løb med tocifret millionbeløb

Holstebro For abonnenter

Socialisten fra Thorsminde er klar til flere valg

Holstebro

FOA: - Det er løftebrud, det vil ikke virke, og det vil føre til yderligere personaleflugt

Holstebro For abonnenter

Først fyret, så forflyttet og frataget muligheden for at sige ordentligt farvel

Holstebro

Stings egne folk må tage hjem efter koncert - kunne ikke få hotelseng

Holstebro

Jørn Bruun: - Rock i Holstebro skal blive ved med at nytænke

Annonce