Annonce
Holstebro

3000 flere biler end forventet på ny motorvej

Bilisterne har fundet frem til den nye motorvej fra dag ét, efter den åbnede. Her nord for Skivvej kører 11.000 biler i døgnet - og det er 38 procent flere end forventet. På hverdage kører der over 12.000 biler ifølge de første målinger. Foto: Morten Stricker

Der kører 11.000 biler på den strækning af motorvejen, hvor der var regnet med 8000 biler, og det er 38 procent flere end forventet.

Annonce

HOLSTEBRO: Hvis nogle havde frygtet en halvtom ny motorvej omkring Holstebro, kan de godt tro om igen.

Fra dag ét har bilister fundet ind på den nye motorvej, efter den åbnede 30. september, og der kører mange flere biler, end de tal politikerne blev præsenteret for, da det blev besluttet at anlægge motorvejen.

Ifølge Vejdirektoratets tæller, kører der 11.060 biler på det nordligste stykke motorvej mellem Skivevej og Hjermvej. Her sagde prognosen blot 8000 biler, så det er 38 procent flere end forventet.

På hverdage - altså mandag til fredag - kører der over 12.000 biler i gennemsnit på strækningen, viser de første målinger fra Vejdirektoratet, efter motorvejen er åbnet for bilister.

- Måske har motorvejen haft nyhedens interesse, og nu må vi se, hvordan trafikken udvikler sig, når bilisterne har fået mere faste vaner, siger Janie Ipsen, som er projektchef hos Vejdirektoratet.

Men tallene viser også, at bilisternes kørevaner er svære at forudsige.

På den næste strækning af motorvejen mellem Skivevej og for Viborgvej kører der 9846 biler, og det er "kun" 2100 biler flere, end det prognosen lagde op til. Men det er fortsat en stigning på 28 procent flere end forventet ifølge de foreløbige trafiktal. På hverdage kører der 10.600 biler på strækningen i gennemsnit.

- Det er kun godt, at folk bruge motorvejen, for det er det, som vi gerne vil. Og der er fortsat god plads på motorvejen, siger hun.

I øvrigt kører der temmelig mange lastbiler på motorvejen, som dermed kan undgå ringvejen gemmen Holstebro med de mange lyskryds.

Trafik på motorvej fakta

Der kører langt flere biler per døgn på motorvejen, end forventet i Vejdirektoratets prognose (prognosetal i parentes).Motorvejen nordvest for Skivevej: 11.060 biler (8000) + 38 pct.

Motorvej mellem Skivevej og Viborgvej: 9.846 (7700) + 28 pct.

Mellem Viborgvej og Tvis/Herningvej: ingen tal (prognose: 9900)

Motorvej mellem Tvis og Aulum: 13.000** (prognose: 15.900)

Struer Landevej: 12.630 (prognose 16.900)

** Tallet er fra før motorvejen åbnede øst om Holstebro.

Kilde: Vejdirektoratet

Annonce

Landevej er sluppet

Vejdirektoratet forventede, at trafikken på Struer Landevej ville stige med 2900 biler om dagen, når motorvejen åbnede.

Men her viser de første tal slet ikke denne tendens til at tiltrække nye bilister, som hidtil er kørt andre veje.

Den første uge efter åbningen er der kørt 12.600 biler om dagen i snit, og det svarer stort set til det antal, som kørte på Struer Landevej det seneste halve år før motorvejens åbning. Trafiktallet svinger i løbet af en uge, så der kører færrest lørdag og søndag og flest på fredage.

- Når vi kommer lidt længere hen, skal vi have flere trafikmålinger, så vi kan se, hvordan motorvejen har påvirket trafikmønstrene, siger Janie Ipsen.

Der kører langt flere biler på motorvejen mellem Tvis og Aulum, men her er der endnu ikke tal efter motorvejens åbning.

På denne strækning er der en forventning om 16.000 biler, mens der syd for Aulum er en forventning om 19.000 biler på motorvejen. Det er 3000 biler flere, end der er registreret på de to strækninger, før motorvejen åbnede øst om Holstebro.

Vejdirektoratet har lagt spoler ned i motorvejen flere steder, som løbende registrerer trafiktallet. Men ikke alle tællesteder har virket i de første dage efter åbningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gav politiet en fuck-finger

Lemvig

Nu er vandet klar i Thyborøn

Annonce