Annonce
Erhverv

Bysamfund vil kæmpe for at få liv i købmandsbutik igen: 100 borgere klar med økonomisk opbakning

Hvis det går efter planen, bliver den nye butik opgraderet til en Min Købmand. Arkivfoto: Morten Dueholm
Nørre Felding-borgerne har bestemt ikke opgivet at få liv i købmandsbutikken igen. Søndag var 300 borgere samlet til borgermøde. 100 af de fremmødte er også klar med penge til projektet.

Nørre Felding: Det er en måned siden, at borgerne i Nørre Felding erfarede, at byens købmand måtte opgive at drive forretningen videre.

Lukningen er nu effekturet.

Men bysamfundet syd for Holstebro har bestemt ikke opgivet at få liv i købmandsbutikken igen.

Søndag var der indkaldt til borgermøde i Idrætscenter syd. Og kampen for at få en ny købmand optager lokalbefolkningen. Det var det helt store punkt på dagsordenen, hvor der også blev talt om nye boliger.

- Vi var i tvivl om, hvor mange der ville komme. Men der kom 300. Det er rigtig mange i vores by, og det sender et klart signal om, at byen vil kæmpe for at have en dagligvarebutik, siger Leif Brøgger, der er formand for borgerforeningen i Nørre Felding.

Han var godt tilfreds med udbyttet af borgermødet, hvor der også var besøg af produktchef Hans Meldgaard fra kæden Dagrofa. Han redegjorde for mulighederne.

- Der blev sendt rigtig mange positive signaler. Der er ingen tvivl om, at det betyder meget for folk, at vi har vores egen købmand. Det er afgørende for livet i byen, siger Leif Brøgger.

Og borgerne i Nørre Felding er også klar med andet end verbal opbakning.

- Alene på mødet var der 100, der var klar til at købe en andel på 2500 kroner, hvilket viser, hvor stor opbakningen er. Vi fik også nedsat et købmandsudvalg, der nu skal arbejde videre med sagen, siger Leif Brøgger.

Der er også planer om at opgradere butikken, så den nye købmand bliver en Min Købmand i stedet for Letkøb, der lukkede før jul.

- Hvis det lykkes at få en Min Købmand, vil det være muligt at klare 80 procent af dagligvareindkøbene i den nye butik. Det giver et større engagement, siger Leif Brøgger, der ser optimistisk på mulighederne, selv om projektet langt fra er i mål.

- Byen har i hvert fald vist, at de er klar til at kæmpe for deres købmand, siger formanden.

Annonce
Der var 300 til borgermøde i Idrætscenter Syd. Foto: Nørre felding Borgerforening
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce