Annonce
Sport

30 heste har mistet livet på amerikansk væddeløbsbane

Mark Ralston/Ritzau Scanpix
En anerkendt træner blev i weekenden bortvist fra væddeløbsbane i USA, hvor fire af hans heste er døde.

De seneste seks måneder har 30 heste mistet livet på den amerikanske væddeløbsbane Santa Anita i Californien.

Det skriver The New York Times og flere andre amerikanske medier.

De mange dødsfald har ifølge avisen skabt opstandelse i en af USA's ældste sportsgrene.

Samtidig har den offentlige anklager i Los Angeles igangsat en undersøgelse.

Lørdag døde den 30. og hidtil seneste hest, mens den stod i stalden hos den anerkendte træner Jerry Hollendorfer.

Hollendorfer har nu haft fire heste, der er afgået ved døden på Santa Anita siden december sidste år.

Ejerne af væddeløbsbanen, The Stronach Group, har efterfølgende bortvist den 73-årige træner fra Santa Anita og seks andre væddeløbsbaner, som gruppen driver.

I marts indførte The Stronach Group ellers endnu skrappere regler for hestenes sikkerhed.

Ifølge New York Times mistede ti heste om ugen livet på amerikanske væddeløbsbaner i 2018. Det er ifølge aviserne 2,5 gange så mange som i resten af verden.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

'Datainformeret' er måske nok et DJØF-ord - men det er godt

I gårsdagens avis kunne man læse ordet "datainformeret". Det har om noget en klang af DJØF og offentlig forvaltning over sig. Det stod da også at læse i et citat fra en offentligt ansat leder. Skoleleder Ole Priess brugte ordet, da han skulle forholde sig til en rapport om skolernes evne til at løfte eleverne på det faglige område. Men selv om ordet måske ikke er det mest sexede i forrådet, var det både velvalgt og relevant i sammenhængen. Tænketanken CEPOS har netop offentliggjort den årlige rangliste over skolernes effekt. Den siger noget om, hvor gode skolerne er til at få karaktermæssige resultater ud af børnene ved afgangsprøven i forhold til de forventninger, man kunne have til børnene ud fra deres baggrund. Og i den opgørelse er Ole Priess' skole, Rolf Krake Skolen i Holstebro, endt langt nede på listen. Som kommunens dårligste og på en plads som nummer 1145 ud af 1415 skoler på landsplan. Det er et alvorligt tegn på, at der er udfordringer på skolen. Og det er her, det fine ord kommer ind i billedet. Skolelederen kan ikke ignorere undersøgelsen, men han kan heller ikke stille sig op offentligt og give den ret i, at hans skole er elendig til at få stoppet viden ind i hovedet på børnene. Derfor svarer han, som han gør: " … i stedet for at været datastyret og have som mit mål, at skolen skal have den højeste undervisningseffekt, så handler det for om mig om at være datainformeret, forstået på den måde, at undervisningseffekten er ét blandt flere parametre, vi skal være opmærksomme på," siger han. Og det rammer hovedet på sømmet. Skolen bliver målt og vejet på mange måder. Der er nationale test, CEPOS-undersøgelsen, trivselsundersøgelser og karaktergennemsnit. Alt sammen noget, man kan stirre sig blind på og miste helheden, hvis man målrettet jagter et resultat. Men de er alle indikatorer, som ikke må ignoreres. Man skal ikke se en elendig placering i denne undersøgelse som et facit, men som et tegn på, at noget langt fra er optimalt. Og så handle derefter. Hvis resultatet kan (bort) forklares, kan man også gøre noget for at forbedre det.

Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce