Annoncørbetalt indhold

3 tips som gør dit hjemmenetværk mere sikkert mod hackere

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Vi er måske opmærksomme på, hvor ofte cyberangreb sker med regeringer og store virksomheder, og mange kan derfor tro, at kun store brands lider af cyberangreb. Denne antagelse kunne ikke være længere fra sandheden.


Annonce

Hvorfor ville en hacker gå efter dig?

Enkeltpersoner kan også være mål for cyberangreb. Cyberkriminelle vil gerne tjekke folks økonomiske oplysninger, så de kan få let adgang til bankkonti og kreditkort. Hvis det lykkedes en kriminel at få fat i dine oplysninger, kan de bruge alle pengene på dine kreditkort, uden at du nogensinde har foretaget et køb.


Hackere kan også identificere dig som et muligt indgangspunkt i din virksomhed. Phishing-mails er blevet en mere almindelig måde at hacke på. Svindlere udgiver sig for at være en forretningskontakt, der beder om betaling eller virksomhedsoplysninger i en e-mail, eller de kan få medarbejdere til at downloade skadelig software på en firmacomputer, så de kan komme ind i netværket. En kompromitteret enhed gør det let for kriminelle at trænge ind i et helt netværk.


Nogle hjemmenetværk kan også blive kompromitteret, og det påvirker apparater og enheder, der er forbundet til netværket. Cybersikkerhedseksperter rapporterer, at russiske hackere som aldrig før målretter medarbejdere, der arbejder hjemmefra. Undervurder ikke de risici, som dine enheder kan have på dit netværk.


Sikring af dit hjemmenetværk

Du behøver ikke at være en teknisk ekspert for at sikre dit hjemmenetværk korrekt. Nogle af de mest effektive gør-det-selv-tips, du kan følge, vises nedenfor.


Indstil stærke netværksadgangskoder

For dem, der bruger en router i hjemmet, skal du sørge for, at din routeradgangskode er utroligt sikker.


De fleste routerbrugere ændrer ikke engang routerens standardnavn og -adgangskode. Hvis hackere kender det forudindstillede navn på dit netværk, kan de let slå den respektive adgangskode op online og kunne finde vej ind i dit netværk på ingen tid.


Det er vigtigt at ændre dit routernavn og indstille en stærk og kompleks adgangskode.


Installer en VPN

VPN'er kan mere end bare at ændre din placering, når du har lyst. Installation af en VPN på din hjemmerouter krypterer din internetforbindelse og forhindrer hackere i at tjekke og snage i, hvad du laver. VPN'er sender dine data gennem en tunnel via deres servere, så selv din internetudbyder ikke længere kan se, hvad du laver på internettet. Det gør det endnu sikrere for dig at sende følsomme filer og data uden at bekymre dig om, at de bliver kapret, inden de når deres tiltænkte destination.


Opdater din router

Routere får firmwareopdateringer, og de er normalt forpligtet til at fikse sårbarheder og eventuelle fejl, der findes i routeren. Hvis du springer over opdateringer, kan du udsættes for hackere, der er opmærksomme på, hvordan de kan udnytte sådanne fejl.


Det samme gælder for alle enheder, der er tilsluttet netværket. Husk altid, at netværket kun er så stærkt som den mindst sikrede enhed på det. Opdatering af din router er lidt en anden proces, så her er en nyttig guide.


Kom godt i gang i dag

Hackere slår til hvert 39. sekund. Forestil dig, hvor mange hackingforsøg der er sket, siden du begyndte at læse denne tekst. FBI rapporterede også for nylig en stigning på 300% i rapporterede cyberforbrydelser, siden Covid-19-pandemien begyndte. Da et stort flertal af arbejdsstyrken stadig arbejder hjemmefra, er disse netværk blevet et attraktivt mål for hackere.


Nu er det bedste tidspunkt at begynde at anvende disse tips, så du kan altid kan være sikker og beskytte dine data.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.