Annonce
Kultur

3. gang bliver lykkens gang: Biografen har fundet åbningsdato og -film

Først planlagde Big Bio en åbning den 2. april med premieren på den nye James Bond ’No Time To Die’. Dernæst forsøgte man sig med den 26. marts. Begge gange kom coronaen dog i vejen, men på torsdag ser det omsider ud til, at der er grønt lys. Foto: Big Bio Holstebro
Over to dage fejres den åbning, Big Bio Holstebro har længtes efter.

Holstebro: Om ikke andet så bliver det en åbning, ejer Louise Obel med sikkerhed aldrig glemmer.

For tredje gang forsøger Big Bio Holstebro at få lov til at vise Holstebros nye biograf frem for et publikum, og denne gang ser det ud til, at det lykkes.

Corona-krisen er to gange kommet i vejen, men torsdag den 28. maj er der gallapremiere på den danske film Undtagelsen.

Faktisk fejres åbningen over to dage, for om fredagen kommer alle fem sale i brug - med gratis popcorn og sodavand til alle biografgæster.

- Vi har valgt at tage de positive briller på og bare være glade for, at det nu omsider ser ud til, at vi kan åbne. Vi har nemlig glædet os, og det er mit indtryk, at folk også har glædet sig til at komme i biografer, ligesom de har savnet at gå på restaurant og café, siger Louise Obel.

Disse film åbner biografen med

Big Bio Holstebro har torsdag den 28. maj gallapremiere med filmen "Undtagelsen", der er en filmatisering af Christian Jungersens bestseller og beskrives således: "Filmen er en nervepirrende thriller, der skildrer, hvordan raffineret voksenmobning kan udvikle sig til et uhyggeligt spil om liv og død."

Dagen efter, fredag den 29. maj, åbner alle fem sale for publikum.

Det sker med danmarkspremiere på den nye danske film ’Kød og Blod’ med Sidse Babett Knudsen, feel good-filmen ’The Peanut Butter Falcon’ og den amerikanske thriller ’Dark Waters’ med blandt andre Mark Ruffalo og Anne Hathaway.

Derudover vises titler, der knap nok nåede at være på programmet, før Danmark lukkede ned: ’Bombshell’, ’The Gentlemen’ og familiefilmen ’Fremad’.

Fine titler

I en ny biograf gennemsyret af bæredygtighed - fra emballagen, der bruges, til de uniformer, de ansatte har på - er det skæbnens ironi, at ejerne har skullet forholde sig til en anden form for bæredygtighed. Nemlig om der med de corona-restriktioner, der er fulgt med tilladelsen til at åbne, følger et ordentligt forretningsgrundlag.

Medmindre man sidder med sin kæreste eller et familiemedlem, skal der være et frit sæde mellem hver "fremmed" person. Afstanden mellem stolerækkerne er intet problem i den rummelige biograf.

Endnu en forhindring, der skal medregnes, er en ligeledes lammet filmindustri. Færdige film står heller ikke ligefrem i kø for at få premiere med lukkede biografer verden over.

- Jeg er sikker på, at vi får en fin start, men det er klart, at den sker med begrænsninger. Vi må se tiden an, siger Louise Obel.

Biografen kan fortsat søge kompensation som følge af en omsætningsnedgang.

- Det er fine titler, vi kan præsentere, men det er klart, det ikke er kæmpe titler som en James Bond, der havde givet en helt anden omsætning, siger ejeren.

Annonce

Klipper indenfor

"Undtagelsen" skulle også have indviet Big Bio i andet forsøg. Dengang skulle det ske med skuespillere fra filmen. Den del er aflyst på torsdag.

- Det skyldes ikke, at de har mistet interessen, men derimod at skuespillere ikke tager ud til arrangementer i denne tid. Men det bliver selve filmen jo ikke dårligere af, siger Louise Obel, der får selskab af borgmester H.C. Østerby, som klipper den røde snor indenfor i Sal 1 for at undgå en forsamling udenfor.

Af andre forholdsregler grundet corona hører, at dørene ved torsdagens gallaåbning åbnes i god tid, så publikum kan se biografen og samtidig have mulighed for at holde afstand. Derudover er der konstante forskydninger i fremvisningstiderne til de forskellige for at undgå store folkemængder i såvel salene som i biografens nye café.

Salg af billetter til den nye bio begynder mandag.

Annonce
Holstebro

Spisested har været 'forladt' i over fire måneder: Gæster undrer sig

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Restaurant åbner igen, men udfordringen er ikke løst endnu

Holstebro For abonnenter

De ældre skal have de fleste penge, men minimumsnormeringer kan splitte byrådet

Struer

Kommuner: Lad os bare få en Naturnationalpark i Klosterheden

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Et ansvar, som de unge ikke har fortjent at stå med, men skal have ros for at løse efter bedste evne

Holstebro

Den gamle beredskabsbygning undersøges for giftstof-forurening: Nabo tør ikke spise frugt fra haven

Sport For abonnenter

Trods halvstort TTH-nederlag i Lissabon: - Vi har stadigt en chance i returkampen

Kultur

Det er ikke uden grund hun er småstresset: Tre koncerter på tre dage i 18b

Navne

Han er blevet sin egen chef som fjerde generation i det gamle familiehus

Struer

Tagsten kan blæse ned og træer kan vælte: DMI advarer mod voldsomt vejr torsdag

Erhverv

Ville du kunne klare dig gennem en dag på lidt olivenolie, et par græskarkerner og måske et par bær? For Josep er det hverdag, og diæten giver ham masser af energi som både musiker og ingeniør

Erhverv For abonnenter

Har besejret det svære skifte: Virksomheden har overlevet tre generationer

Holstebro

Gågadebutik flytter ind i 'Det Gule Hus'

Annonce