Annonce
Kultur

3. gang bliver lykkens gang: Biografen har fundet åbningsdato og -film

Først planlagde Big Bio en åbning den 2. april med premieren på den nye James Bond ’No Time To Die’. Dernæst forsøgte man sig med den 26. marts. Begge gange kom coronaen dog i vejen, men på torsdag ser det omsider ud til, at der er grønt lys. Foto: Big Bio Holstebro
Over to dage fejres den åbning, Big Bio Holstebro har længtes efter.

Holstebro: Om ikke andet så bliver det en åbning, ejer Louise Obel med sikkerhed aldrig glemmer.

For tredje gang forsøger Big Bio Holstebro at få lov til at vise Holstebros nye biograf frem for et publikum, og denne gang ser det ud til, at det lykkes.

Corona-krisen er to gange kommet i vejen, men torsdag den 28. maj er der gallapremiere på den danske film Undtagelsen.

Faktisk fejres åbningen over to dage, for om fredagen kommer alle fem sale i brug - med gratis popcorn og sodavand til alle biografgæster.

- Vi har valgt at tage de positive briller på og bare være glade for, at det nu omsider ser ud til, at vi kan åbne. Vi har nemlig glædet os, og det er mit indtryk, at folk også har glædet sig til at komme i biografer, ligesom de har savnet at gå på restaurant og café, siger Louise Obel.

Disse film åbner biografen med

Big Bio Holstebro har torsdag den 28. maj gallapremiere med filmen "Undtagelsen", der er en filmatisering af Christian Jungersens bestseller og beskrives således: "Filmen er en nervepirrende thriller, der skildrer, hvordan raffineret voksenmobning kan udvikle sig til et uhyggeligt spil om liv og død."

Dagen efter, fredag den 29. maj, åbner alle fem sale for publikum.

Det sker med danmarkspremiere på den nye danske film ’Kød og Blod’ med Sidse Babett Knudsen, feel good-filmen ’The Peanut Butter Falcon’ og den amerikanske thriller ’Dark Waters’ med blandt andre Mark Ruffalo og Anne Hathaway.

Derudover vises titler, der knap nok nåede at være på programmet, før Danmark lukkede ned: ’Bombshell’, ’The Gentlemen’ og familiefilmen ’Fremad’.

Fine titler

I en ny biograf gennemsyret af bæredygtighed - fra emballagen, der bruges, til de uniformer, de ansatte har på - er det skæbnens ironi, at ejerne har skullet forholde sig til en anden form for bæredygtighed. Nemlig om der med de corona-restriktioner, der er fulgt med tilladelsen til at åbne, følger et ordentligt forretningsgrundlag.

Medmindre man sidder med sin kæreste eller et familiemedlem, skal der være et frit sæde mellem hver "fremmed" person. Afstanden mellem stolerækkerne er intet problem i den rummelige biograf.

Endnu en forhindring, der skal medregnes, er en ligeledes lammet filmindustri. Færdige film står heller ikke ligefrem i kø for at få premiere med lukkede biografer verden over.

- Jeg er sikker på, at vi får en fin start, men det er klart, at den sker med begrænsninger. Vi må se tiden an, siger Louise Obel.

Biografen kan fortsat søge kompensation som følge af en omsætningsnedgang.

- Det er fine titler, vi kan præsentere, men det er klart, det ikke er kæmpe titler som en James Bond, der havde givet en helt anden omsætning, siger ejeren.

Annonce

Klipper indenfor

"Undtagelsen" skulle også have indviet Big Bio i andet forsøg. Dengang skulle det ske med skuespillere fra filmen. Den del er aflyst på torsdag.

- Det skyldes ikke, at de har mistet interessen, men derimod at skuespillere ikke tager ud til arrangementer i denne tid. Men det bliver selve filmen jo ikke dårligere af, siger Louise Obel, der får selskab af borgmester H.C. Østerby, som klipper den røde snor indenfor i Sal 1 for at undgå en forsamling udenfor.

Af andre forholdsregler grundet corona hører, at dørene ved torsdagens gallaåbning åbnes i god tid, så publikum kan se biografen og samtidig have mulighed for at holde afstand. Derudover er der konstante forskydninger i fremvisningstiderne til de forskellige for at undgå store folkemængder i såvel salene som i biografens nye café.

Salg af billetter til den nye bio begynder mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket her: Politikerne blev enige i nat - Danmark genåbner næsten 21. maj

Annonce