x
Annonce
Holstebro

28 coronasmittede er nu indlagt på regionens hospitaler

Seks af i alt 28 indlagte på regionens sygehuse var mandag morgen under behandling på en intensivafdeling. Foto: Carsten Bundgaard
Det er lidt flere end dagen før, men det frygtede eksplosivt voksende pres på sygehusene er endnu ikke kommet.

Regionen: Selv om antallet af indlagte med covid-19 i Region Midtjylland er steget det seneste døgn, er der endnu ikke tale om nogen eksplosiv vækst.

Tallene gøres op hver morgen og offentliggøres ved middagstid, og i den seneste uges tid har antallet af indlagte ligget nogenlunde konstant på mellem 20 og 30. Typisk har man set en stigning fra den ene dag til den anden på tre-fire indlagte, men der har også været dage, hvor tallet af faldet en smule.

Tallene fra mandag morgen 23. marts er følgende:

Indlagte med covid-19 i regionen i alt: 28.

Heraf indlagte på intensivafdelinger: 6.

Indlagte med covid-19 per hospital:

Aarhus Universitetshospital: 8.

Regionshospitalet Randers: 3.

Regionshospitalet Horsens: 1.

Hospitalsenheden Vest: 11.

Hospitalsenhed Midt: 5.

Psykiatrien: 0.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce