Annonce
Ulfborg/Vemb

27-årig arkitekt-studerende tegner badehotel i auktionshallen

Sådan ser ideen ud om en restaurant og badehotel i auktionshallen i Thorsminde. Ill: Line Tanderup Nielsen
Line Tanderup Nielsen blev i sommers uddannet arkitekt. Hun har i sin kandidatafhandling valgt at fokusere på en modernisering og gentækning af auktionshallen l i Thorsminde.

Thorsminde: Det kan godt kaldes et usædvanligt valg. For mens mange af studiekammeraterne på Arkitektskolen i Aarhus havde valgt at skrive kandidat om bygninger og projekter i større byer, havde Line Tanderup Nielsen, der blev færdiguddannet arkitekt før sommerferien, valgt et mere "lokalt" projekt.

For en barndom i Vinderup og en svigerfamilie fra Thorsminde, havde gjort hende bekendt med de udfordringer, som den tidligere fiskerby står med i transformationen til turist-sted.

Derfor handlede Line Tanderup Nielsens kandidatafhandling om at gentænke auktionshallen og det tilhørende isværk på havnen.

- Jeg har været med til mange fiskeauktioner, og jeg kan jo se, at kun cirka en tredjedel af auktionshallen i dag bliver brugt, siger hun.

Arkitektprojektet går derfor ud på at nedsænke en lang stang af hotelværelser ned midt i auktionsbygningen. Ideen er at transformere auktionshallen til et badehotel og fiskerestaurant med tilhørende badehus og havnebad.

- Der mangler mere luksuriøse overnatningssteder, og restaurantmæssigt er der meget begrænsede muligheder i byen, siger hun.

Tanken er, at der fra både hotelværelser og restaurant skal være et kig ind til auktionshallen, hvor gæsterne kan følge med i dagligdagen fra fiskene kommer ind, bliver sorteret, kommer på auktion og afhentes.

På samme måde skal badehusets sauna flettes sammen med isværket. Det skal skabe en følelse af, at gæsterne inde i saunaen sidder omsluttet af is. Grundtanken med hele projektet er at bevare lokalhistorien omkring fiskeriet ved at "transformere og gentænke" frem for at bygge nyt.

- Ideen er at lave et sted, hvor man som turist kan komme lidt væk fra det hele, og som er eksklusivt på en anden måde, siger hun.

Hotelværelserne skal "kiles" ind midt i auktionshallen. Ill: Line Tanderup Nielsen

Drømmeprojekt og økonomi

Ud fra hvad svigerfamilien og flere borgere i byen fortæller, er Thorsminde en by, hvor flere unge flytter til de større byer - og hvor byens gennemsnitsalder stiger.

- Så det er et forsøg på at skabe mere liv i byen, der går igennem den her sociale omstrukturering, siger hun.

Om projektet rent økonomisk - realistisk set - kan blive til virkelighed, er dog en anden snak:

- Jeg har haft kontakt med flere beboere i byen, som alle mener, det er en god ide. Men det er jo et skoleprojekt - og lidt et drømmeprojekt, og det bliver nok lidt dyrt at realisere, siger hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

De første nordvestjyske reaktioner på V-formandsskifte: Inger er det rette valg

Kultur

Ausumgaard dropper forårsmarkedet

Leder For abonnenter

Debatniveauet er simpelthen for lavt

Nogle gange er der behov for rabiate og grænsesøgende udtalelser for at få en debat sat i perspektiv. Overdrivelse, karikerede holdninger og provokationer kan lokke ligesindede og modstandere frem og tjener derfor et formål. Og hvis de holder sig inden for lovens rammer, kan vi såmænd også lægge spalteplads til dem. Både i form af redaktionelt behandlede emner, i læserbreve og i kommentarer til vores indhold på nettet. Men der er grænser. Torsdag bragte vi et læserbrev, hvori Jens Kristian Noe fra Holstebro gik helt til grænsen i ulvedebatten. Holdningerne i indlægget står han næppe alene med, men det provokerende budskab affødte primært reaktioner fra folk med den modsatte holdning. Her taler vi om den yderst forsimplede diskussion om "for eller imod ulven". Den diskussion, hvor nuancerede mennesker for længst er stået af, og kun de mindst kompromissøgende står tilbage i hver sin skyttegrav og råber ukvemsord. En absolut værdiløs diskussion. Af den årsag valgte vi at lukke for kommentarer til indlægget på nettet. Det sker sjældent. For vi vil om nogen gerne facilitere en saglig debat om ulven og det skel, den har skabt mellem mennesker efter sin genkomst til vores område. Men vi må ærligt erkende, at netop den debat er svær at være ordstyrer for. Det afholder os naturligvis ikke fra at skrive om ulven og de følelser, der er forbundet med den. Men ingen skal et øjeblik tro, at vi er glade for den interesse vores indhold får alene på baggrund af usaglige kommentarer. Vi vil meget hellere den positive dialog. Og det gælder ikke kun ulven. Så sent som torsdag fik jeg en henvendelse fra en læser, der var utilfreds med, at vi havde optaget et læserbrev om et andet harskt emne. Han opsagde sit abonnement på den baggrund. Vi bringer disse indlæg, fordi de findes og fordi de reflekterer det samfund, vi befinder os i. Men vi er også vidende om, at det ofte er de mest rabiate, der tyer til at sende et læserbrev. Det vil vi gerne lave om på. Derfor skal opfordringen herfra lyde: Send et læserbrev og vis os alle, at debatterne er meget mere nuancerede.

Annonce