Annonce
Ulfborg/Vemb

27-årig arkitekt-studerende tegner badehotel i auktionshallen

Sådan ser ideen ud om en restaurant og badehotel i auktionshallen i Thorsminde. Ill: Line Tanderup Nielsen
Line Tanderup Nielsen blev i sommers uddannet arkitekt. Hun har i sin kandidatafhandling valgt at fokusere på en modernisering og gentækning af auktionshallen l i Thorsminde.

Thorsminde: Det kan godt kaldes et usædvanligt valg. For mens mange af studiekammeraterne på Arkitektskolen i Aarhus havde valgt at skrive kandidat om bygninger og projekter i større byer, havde Line Tanderup Nielsen, der blev færdiguddannet arkitekt før sommerferien, valgt et mere "lokalt" projekt.

For en barndom i Vinderup og en svigerfamilie fra Thorsminde, havde gjort hende bekendt med de udfordringer, som den tidligere fiskerby står med i transformationen til turist-sted.

Derfor handlede Line Tanderup Nielsens kandidatafhandling om at gentænke auktionshallen og det tilhørende isværk på havnen.

- Jeg har været med til mange fiskeauktioner, og jeg kan jo se, at kun cirka en tredjedel af auktionshallen i dag bliver brugt, siger hun.

Arkitektprojektet går derfor ud på at nedsænke en lang stang af hotelværelser ned midt i auktionsbygningen. Ideen er at transformere auktionshallen til et badehotel og fiskerestaurant med tilhørende badehus og havnebad.

- Der mangler mere luksuriøse overnatningssteder, og restaurantmæssigt er der meget begrænsede muligheder i byen, siger hun.

Tanken er, at der fra både hotelværelser og restaurant skal være et kig ind til auktionshallen, hvor gæsterne kan følge med i dagligdagen fra fiskene kommer ind, bliver sorteret, kommer på auktion og afhentes.

På samme måde skal badehusets sauna flettes sammen med isværket. Det skal skabe en følelse af, at gæsterne inde i saunaen sidder omsluttet af is. Grundtanken med hele projektet er at bevare lokalhistorien omkring fiskeriet ved at "transformere og gentænke" frem for at bygge nyt.

- Ideen er at lave et sted, hvor man som turist kan komme lidt væk fra det hele, og som er eksklusivt på en anden måde, siger hun.

Annonce
Hotelværelserne skal "kiles" ind midt i auktionshallen. Ill: Line Tanderup Nielsen

Drømmeprojekt og økonomi

Ud fra hvad svigerfamilien og flere borgere i byen fortæller, er Thorsminde en by, hvor flere unge flytter til de større byer - og hvor byens gennemsnitsalder stiger.

- Så det er et forsøg på at skabe mere liv i byen, der går igennem den her sociale omstrukturering, siger hun.

Om projektet rent økonomisk - realistisk set - kan blive til virkelighed, er dog en anden snak:

- Jeg har haft kontakt med flere beboere i byen, som alle mener, det er en god ide. Men det er jo et skoleprojekt - og lidt et drømmeprojekt, og det bliver nok lidt dyrt at realisere, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce