Annonce
112

26-årig tilstår brandstiftelse på Humlum Kro

Brand på Humlum Kro 16. september. En 26-årig har nu tilstået at stå bag branden.Arkivfoto: Johan Gadegaard

Humlum: Den 26-årige mand, der torsdag blev anholdt og sigtet for forsætlig brandstiftelse på Humlum Kro, har erkendt forbrydelsen overfor politiet.

Det bekræfter pressekonsulent for Midt- og Vestjyllands Politi, Mette Hermansen.

- Han har erkendt forholdet overfor politiet og har ikke været fremstillet i grundlovsforhør, siger hun.

Den 26-årige blev anholdt torsdag den 10. oktober, og efter at være blevet forhørt af politiet blev han sigtet for forsætlig brandstiftelse. Ifølge Mette Hermansen bliver der nu iværksat en personundersøgelse af den 26-årige, som Kriminalforsorgen skal udføre.

Tidligt mandag morgen den 16. september kom meldingen om, at der var brand på Humlum Kro.

Ilden ødelagde store dele af den 135 år gamle kro, og til at starte med lød en teori fra politiet på, at en vinkøler i receptionen var årsagen. Men omfattende, tekniske undersøgelser har altså nu ledt til, at den 26-årige har tilstået at have sat ild til Humlum Kro.

Ifølge Mette Hermansen vil sagen snart blive afleveret til politiets anklagemyndighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Leder For abonnenter

Læserbrev oversvømmer kommunens hjemmeside

Overskriften her er måske nok en stramning. Faktisk findes der kun et enkelt læserbrev på Holstebro Kommunes hjemmeside, men det er også nok til, at man må løfte et øjenbryn og undre sig. Under overskriften "Meninger om Storå oversvømmer dagbladets artikler" skriver kommunens natur- og miljøchef Torben Mølgaard om planerne for at sikre Holstebro mod oversvømmelser og adresserer samtidig nogle af de holdninger og kritikpunkter, forskellige borgere har rejst i artikler i denne avis. Indlægget præsenteres på kommunens hjemmeside netop som et læserbrev, og samme læserbrev har Torben Mølgaard sendt til avisen, som bragte det i sin fulde længde søndag. I avisen er det utvivlsomt et partsindlæg i en debat. Ovenikøbet et indlæg fra en person, som kan udtale sig om emnet med en overbevisende tyngde i kraft af sin stilling. Et meget velkomment læserbrev. Men skal det også opfattes sådan på kommunens hjemmeside? Altså som Torben Mølgaards holdning til debatten og til den kritik, visse kilder har rettet mod kommunens kamp mod oversvømmelserne? Det er svært at se det som andet. Og det åbner for en interessant diskussion: Kan enhver borger nu få adgang til forsiden af kommunens hjemmeside for at debattere aktuelle emner? Kan man få adgang til at bringe et læserbrev, hvis det er kommunens sagsbehandling, man er utilfreds med, eller gælder det kun, hvis det er avisens dækning af en sag, man er uenig i? Gælder muligheden for at få optaget sit læserbrev på kommunens hjemmeside alle, eller skal man være chefansat ved kommunen for at opnå det privilegium? Læserbrevsskribenten tager i sin tekst Holstebro Kommune til indtægt for indholdet med formuleringen: "...så finder Holstebro Kommune, at der er nogle påstande og meninger om mulige løsninger, som ikke kan stå uimodsagt." Måske er der således blot tale om en uheldig håndtering af begrebet læserbrev. Det er måske i virkeligheden information fra kommunen og ikke holdninger fra Torben Mølgaard. Forvirringen er stor, om end vi nu ved, at natur- og miljøchefen er uenig i visse holdningerne til sagen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];