Annonce
Struer

26-årig syrer dømt til udvisning

Politiet måtte tage peberspray til hjælp for at tøjle en 26-årig syrer, da han sidste år blev anholdt i Struer. Arkivfoto: Morten Melhede

Vold, trusler, hærværk, hash-salg og kørsel uden kørekort gav seks måneders fængsel og en returbillet til Syrien.

Struer: En 26-årig mand fra Struer blev mandag idømt seks måneders fængsel og efterfølgende udvisning til sit hjemland, Syrien.

Det var kulminationen på en stribe lovovertrædelser, som begyndte allerede et år efter, at manden i 2014 fik en midlertidig opholdstilladelse i Danmark på baggrund af sin ansøgning om asyl. Den dømte har anket sagen til landsretten.

Første plet på straffeattesten blev sat i december 2015, hvor manden i forbindelse med en hasarderet overhaling i Struer kørte galt og flippede ud, fordi han mente, at den anden bilist var skyld i uheldet.

I retten forklarede han ifølge anklageren, at det var en slags nødværge i forbindelse med diskussionen med den anden part i uheldet, men tilbage står, at den 26-årige blev dømt for hærværk, fordi han slog på og kastede ting efter den anden mands bil, som efterfølgende måtte repareres for 26.410 kroner og 86 øre.

De penge havde den dømte så ikke lige på sig ved domsafsigelsen, men offerets forsikringsselskab vil prøve lykken med at forfølge sagen.

Et halvt år senere var den så gal igen med andre folks biler, da den dømte ridsede en bil parkeret i Struer og lavede skader for næsten 15.000 kroner.

Hash, vold og trusler

Men det gik helt galt 23. maj sidste år, hvor Midt- og Vestjyllands Politi fik en anmeldelse om, at nogen sad i en bil ved Statoil på Holstebrovej i Struer og solgte hash.

Det var den 26-årige syrer, som sad i bilen.

Betjentene bad indledningsvis om at se et kørekort. Det har den dømte ikke, så han viste i stedet sin brors kørekort. Det er strafbart at udgive sig for at være en anden, så det var med i dommen.

I bilen havde manden 98 gram hash, som han påstår er til eget forbrug. Det står dog i skærende kontrast til sms-beskeder på mandens telefon med bestillinger på hash, så han blev dømt for salg af hash.

Den 26-årige blev anholdt, men det blev han så vred over, at det endte i håndgemæng med de to betjente, som måtte tage peberspray i brug. Det gav en dom for vold mod tjenestemand.

Annonce

Tålt ophold venter

Efter den voldsomme anholdelse gik der næsten en hel måned, inden politiet igen hørte fra den nu dømte.

Det var i juni 2016, hvor manden spottede en bekendt i trafikken, afspærrede vejen med sin bil (og har altså igen kørt uden kørekort, hvilket han af uransagelige årsager ikke er tiltalt for), hvor efter han gik hen til sin bekendte og gav ham flere knytnæveslag i ansigtet. Det gav en dom for vold.

Det var for stærk kost for et vidne, som råbte den 26-årige an for at få ham til at standse overfaldet. Den unge syrer kvitterede med at true vidnet, blandt andet ved at påstå, at han var medlem af Bandidos og ville komme efter manden, hvis han sladrede til politiet. Det gav en dom for vidnetrusler.

Den 26-årige er dog, så vidt politiet ved, ikke medlem af Bandidos.

Er det så dokumentfalsk, hvis man udgiver sig for at være Bandidos-medlem uden at være det?

- Nej, dog ikke, siger anklager Christine Andersen.

Den dømte erkendte at have kørt uden kørekort. I resten af sagen nægter han skyldig, så han har anket sagen til landsretten.

Hvis landsretten stadfæster (eller skærper) dommen, vil den 26-årige efter afsoning formelt skulle udvises, men på grund af krigen i Syrien vil han formentlig kunne blive på tålt ophold. Det betyder, at han flere gange om dagen skal melde sig ved centret i Kærshovedgård.

Annonce
Holstebro For abonnenter

Under valget ville DF og SF  prioritere kernevelfærden - nu vil de have spiralbro til 100 millioner kroner: Intet har ændret sig. Velfærden kommer først

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Frederik kørte en kvinde ned: - Jeg har tænkt meget på, om jeg kunne have gjort noget anderledes

Holstebro For abonnenter

Padel Zone Holstebro står til mere end en fordobling i antallet af baner, og det er Birte glad for: - Jeg har 78 på min liste, som jeg hver uge sender en SMS

Sport

Operation koster Markussen begyndelsen af foråret

Debat

Stilfærdig retræte

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje gaspriser

Struer

29-årig dømt for groft overfald på kvinde og røveri: Skal anbringes på institution på ubestemt tid

Kultur For abonnenter

7 ting du måske ikke vidste om den ambitiøse spiralbro: 750 meter lang - og hvor højt er 22 meter lige?

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Erhverv For abonnenter

Helle og Mike udvider med en smørrebrødsforretning: - Det er en drøm, jeg har haft, og så tror jeg også, at Helle var varm på ideen

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Gøring

Holstebro

30-årig blev ramt, da han forsøgte at skyde genvej over togskinnerne: Nu har han skader på ben og ryg

Struer For abonnenter

Sådan ser visionen ud: Jesper glæder sig til at skabe en ny Limfjordshavn sammen med fiskere, spejdere og vinterbadere

Holstebro

Holstebros eneste konsul: Jeg er det, fordi jeg ikke kan lade være

Annonce