Annonce
Struer

26-årig syrer dømt til udvisning

Politiet måtte tage peberspray til hjælp for at tøjle en 26-årig syrer, da han sidste år blev anholdt i Struer. Arkivfoto: Morten Melhede

Vold, trusler, hærværk, hash-salg og kørsel uden kørekort gav seks måneders fængsel og en returbillet til Syrien.

Struer: En 26-årig mand fra Struer blev mandag idømt seks måneders fængsel og efterfølgende udvisning til sit hjemland, Syrien.

Det var kulminationen på en stribe lovovertrædelser, som begyndte allerede et år efter, at manden i 2014 fik en midlertidig opholdstilladelse i Danmark på baggrund af sin ansøgning om asyl. Den dømte har anket sagen til landsretten.

Første plet på straffeattesten blev sat i december 2015, hvor manden i forbindelse med en hasarderet overhaling i Struer kørte galt og flippede ud, fordi han mente, at den anden bilist var skyld i uheldet.

I retten forklarede han ifølge anklageren, at det var en slags nødværge i forbindelse med diskussionen med den anden part i uheldet, men tilbage står, at den 26-årige blev dømt for hærværk, fordi han slog på og kastede ting efter den anden mands bil, som efterfølgende måtte repareres for 26.410 kroner og 86 øre.

De penge havde den dømte så ikke lige på sig ved domsafsigelsen, men offerets forsikringsselskab vil prøve lykken med at forfølge sagen.

Et halvt år senere var den så gal igen med andre folks biler, da den dømte ridsede en bil parkeret i Struer og lavede skader for næsten 15.000 kroner.

Hash, vold og trusler

Men det gik helt galt 23. maj sidste år, hvor Midt- og Vestjyllands Politi fik en anmeldelse om, at nogen sad i en bil ved Statoil på Holstebrovej i Struer og solgte hash.

Det var den 26-årige syrer, som sad i bilen.

Betjentene bad indledningsvis om at se et kørekort. Det har den dømte ikke, så han viste i stedet sin brors kørekort. Det er strafbart at udgive sig for at være en anden, så det var med i dommen.

I bilen havde manden 98 gram hash, som han påstår er til eget forbrug. Det står dog i skærende kontrast til sms-beskeder på mandens telefon med bestillinger på hash, så han blev dømt for salg af hash.

Den 26-årige blev anholdt, men det blev han så vred over, at det endte i håndgemæng med de to betjente, som måtte tage peberspray i brug. Det gav en dom for vold mod tjenestemand.

Annonce

Tålt ophold venter

Efter den voldsomme anholdelse gik der næsten en hel måned, inden politiet igen hørte fra den nu dømte.

Det var i juni 2016, hvor manden spottede en bekendt i trafikken, afspærrede vejen med sin bil (og har altså igen kørt uden kørekort, hvilket han af uransagelige årsager ikke er tiltalt for), hvor efter han gik hen til sin bekendte og gav ham flere knytnæveslag i ansigtet. Det gav en dom for vold.

Det var for stærk kost for et vidne, som råbte den 26-årige an for at få ham til at standse overfaldet. Den unge syrer kvitterede med at true vidnet, blandt andet ved at påstå, at han var medlem af Bandidos og ville komme efter manden, hvis han sladrede til politiet. Det gav en dom for vidnetrusler.

Den 26-årige er dog, så vidt politiet ved, ikke medlem af Bandidos.

Er det så dokumentfalsk, hvis man udgiver sig for at være Bandidos-medlem uden at være det?

- Nej, dog ikke, siger anklager Christine Andersen.

Den dømte erkendte at have kørt uden kørekort. I resten af sagen nægter han skyldig, så han har anket sagen til landsretten.

Hvis landsretten stadfæster (eller skærper) dommen, vil den 26-årige efter afsoning formelt skulle udvises, men på grund af krigen i Syrien vil han formentlig kunne blive på tålt ophold. Det betyder, at han flere gange om dagen skal melde sig ved centret i Kærshovedgård.

Annonce
Struer

Heidis prøve var "atypisk": - Jeg har fået at vide, at det må være Omikron

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Uhrenholt efter første kamp som cheftræner-vikar: - Jeg er aldrig tilfreds når vi taber

Erhverv For abonnenter

Her er Birns nye direktør: Far til fem og har aldrig været på jernstøberiet

Erhverv

26-årig har åbnet egen salon: - Det begyndte med, at jeg klippede min mormor

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Begge målmænd dumpede i solid forsvarspræstation

Omikron kan være vejen ud af pandemien: Corona vil med tiden sidestilles med influenza, mener norsk forsker

Holstebro For abonnenter

Virksomhederne må godt kræve coronapas af medarbejderne - men ikke alle gør det: - Jeg vil ikke rende rundt og lege corona-politi

Kultur

Det var ikke for sjov: De ville pumpe Venø Bugt tør for vand

Holstebro

Randi måtte vente med sin syge dreng i køen til PCR-test i 45 minutter: Nu har testcentret fundet akut løsning

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen og se videoanalysen: Målmænd og angrebsfejl kostede TTH dyrt

Navne For abonnenter

Den tidligere politidirektør fylder 70 år: Folk har glemt de 1200 mennesker, der døde et år

Holstebro

Østerby kræver mere testkapacitet: Det er her vi har smitten

Annonce