Annonce
Danmark

250 måltider om året: Sådan arbejder Michelin-guidens inspektører

Medarbejderne på Henne Kirkeby Kro modtog specialprisen for bedste service - fuldt fortjent ifølge Rebecca Burr, chef for Michelin-guiden i Norden. Hun var selv imponeret over den afslappede og professionnelle stemning på den vestjyske gourmetkro. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Michelins inspektører rejser i gennemsnit 30.000 kilometer om året i jagten på den næste trestjernede restaurant. Men det begyndte i år 1900 med en rød bog til bilister på bulede franske veje.

1 Et vidunderligt job

En inspektør hos Guide Michelin spiser 250 restaurantmåltider om året, overnatter på hotel 160 gange og rejser i gennemsnit 30.000 kilometer om året. Rebecca Burr er chef for Michelins nordiske guide og har det seneste år testet alle de nye stjernerestauranter: - Vi kan som alle andre have en mindre god dag, men det er som regel vidunderligt at gå på restaurant og kunne vælge, hvad man har lyst til. Der er ikke noget mere spændende end en ny restaurant, du ikke har hørt om, fastslår Rebecca Burr, som har arbejdet for Michelin i 20 år.

2 Booker bord i andet navn

Kokkene i København er hurtige med sms'erne, når de opdager en inspektør fra Michelin. Derfor er Rebecca Burr og hendes medarbejdere stoppet med at præsentere sig efter et måltid og booker under forskellige navne:

- Vi besøger ikke restauranterne officielt så meget som før, for kokkene er meget venlige over for hinanden, så jeg booker ved at låne telefonnumre, email-adresser - det er blevet nemt at købe telefonnumre og skaffe en ny mailadresse i dag. Vi prøver at beskytte vores identitet for at sikre en god oplevelse, forklarer Rebecca Burr.

3 Chef uden et officielt billede

Man leder forgæves på Google og det øvrige net efter et billede af Rebecca Burr, og hun kvitterer med et meget tilfredst "good", da jeg fortæller hende det.

Som tidligere inspektør og nuværende chef for Norden-guiden værner hun om at holde de brune lokker, de milde, levende øjne væk fra alle sociale medier. Hun savner ikke at være til stede med en profil på Facebook:

- Nej, overhovedet ikke!. Jeg lever et dejligt og fuldt liv. Facebook er en ny ting i forhold til Michelin, men de sociale medier er en god kilde og ressource for os til se køkkenchefernes nye retter og hvad de ellers laver, siger Rebecca Burr.

4 Respekt for kokkene

Rebecca Burr har selv arbejdet som kok på restaurant, så hun ved af egen erfaring, at arbejdet er hårdt:

- Vi har respekt for kokkene og kommer tilbage, hvis de har en dårlig dag. Jeg har arbejdet med som inspektør i 20 år, så jeg er blevet rusten i et køkken. Jeg kunne nok ikke selv få en bib gourmand. Og jeg laver heller ikke mad hjemme, for jeg ånder restauranter hver dag, så jeg har brug for lidt down time (fritid, red.) ...

5 En pris til Henne Kirkeby Kro

Michelin præsenterede tre nye priser mandag aften i Musikhuset i Aarhus: Prisen til årets unge køkkenchef, en pris for bæredygtighed og endelig prisen for fremragende service og værtskab, som gik til Henne Kirkeby Kro i Vestjylland. Fuldt fortjent ifølge Rebecca Burr, som selv har besøgt Paul Cunninghams tostjernede restaurant:

- Henne Kirkeby Kro er et helt specielt sted. Ikke kun inspektørerne roser deres service, men folks skriver også til os om stemningen. De spillede "Yellow Submarine" med The Beatles i loungen, da jeg var på besøg. Fine dining kan virke skræmmende, men de er bare venlige på Henne Kirkeby Kro, siger Rebecca Burr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Fire sigtelser til to mænd

Holstebro

Når rådhuset genåbner: Vil du ind - skal du bestille en tid

Annonce