Annonce
Holstebro

250 elever fra Sønderlandskolen var kreative gæster hos Dansk Talentakademi

250 elever fra Sønderlandsskolens overbygning har i tre dage været gæster hos Dansk Talentakademi, hvor de i workshops er blevet undervist i drama, skrivning og kunst. Foto: Dansk Talentakademi

En aftale mellem Sønderlandsskolen i Holstebro og Dansk Talentakademi banede forleden vejen for en tre dages seance for 7.-8. og 9. klasse-eleverne på akademiet.

Holstebro: På Dansk Talentakademi har man for tiden besøg af 250 elever fra Sønderlandsskolen. Der er blevet øvet drama, skrevet tekster og skabt kunst i akademiets stueetage, scene og bibliotek. Eleverne har deltaget i tre forskellige workshops under ledelse af Kim Harris, Christoffer Boserup Skov og Lotte Kjær fra talentakademiet.

Sønderlandsskolens elever er blandt andet blevet undervist i drama. Her har Kim Harris, afdelingsleder for Musical & Teater, gennemgået flere af de øvelser, som han også underviser Dansk Talentakademis egne elever i. Det har været tanke- og forestillingsøvelser, vejrtrækningsøvelser og information omkring retorik, som også er en stor del af skuespillerfaget.

- Når folkeskoleeleverne deltager i fælles fagdage-workshops bliver de opmærksomme på, at også det kunstneriske og kreative kan være en virkelig og aktiv del af deres liv - både nu og i fremtiden. Fagdagene handler om at lade folkeskoleeleverne møde et miljø, hvor det er muligt at dyrke kunsten og det kreative på et andet plan, end de er vant til, fastslår pressemedarbejder hos Dansk Talentakademi Karoline Wullum.

Annonce
Sønderlandsskolens fagdage på Dansk Talentakademi er med til at styrke elevernes kreativitet, hedder det i en pressemeddelelse. Foto: Dansk Talentakademi

Brødtekst

Eleverne fra Sønderlandsskolen har også arbejdet kreativt med kunst på de tre fagdage hos Dansk Talentakademi, hvis lærere har stået i spidsen for tre workshops. Foto: Dansk Talentakademi
Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Struer

Kommunaldirektør sagde op på grund af sygdom: Nu er han sigtet for kreditkortsvindel

Annonce