Annonce
Sport

238 millioner grunde til at Steinlein smiler som en lille dreng juleaften

FC Midtjylland var for få år siden på randen af konkurs. De problemer har klubben og administrerende direktør Claus Steinlein ikke længere at slås med, slet ikke efter der nu tikker knap en kvart milliard kroner ind på bankkontoen efter kvalifikationen til Champions Leagues gruppespil. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kvalifikationen til Champions League sikrer pengeregn over FC Midtjylland. Ulvene fra heden er sikre på at tjene mindst 238 millioner kroner på deltagelsen i Champions League gruppespillet.
Annonce

Herning: Stoltheden over hvor klubben er nået til, glæden over at kunne byde på topfodbold på MCH Arena og alt det der. Der er nok grunde til, at glæden strålede ud af alt og alle omkring FC Midtjylland, da ulvene med en 4-1 sejr over Slavia Prag onsdag aften spillede sig i Champions Leagues gruppespil.

Og så er der den økonomiske del, der ifølge Ekstra Bladet sikrer klubben en ekstra indtægt på minimum 238 millioner kroner. Sådan ser regnestykket ud:

113,6 millioner kroner

Kvalifikationen til gruppespillet udløser en startpræmie på 15,25 millioner euro, hvilket svarer til 113,6 millioner kroner.

108 millioner kroner

Næststørste indtægt kommer fra den såkaldte TV market pool, hvor FC Midtjylland som eneste skandinaviske hold tager hele puljen for sig selv. Det præcise beløb er ukendt, men Ekstra Bladet skønner at beløbet ender omkring 14,5 millioner euro (108 milllioner kroner), vurderet ud fra det beløb FC København fik i 2014.

16,4 millioner kroner

Sidst men ikke mindst er der koefficent-bonusen, hvor FCM kan sende en kærlig tanke til Ståle Solbakken og FC København, hvis europæiske præstationer de seneste år er stærkt medvirkende til at den danske koefficient udløser 2,2 millioner euro, svarende til 16,4 millioner kroner.

?? millioner kroner

Udover 238 millioner kroner oplistet ovenfor, så venter der et par solide bonus-beløb oveni, hvis FC Midtjylland kan vinde en kamp eller to i gruppespillet. Sejrsbonussen i Champions League udløser 2,7 millioner euro pr. sejr - 20,1 millioner kroner - mens uafgjort giver cirka det halve.

Nu skal vi videre fra gruppespillet. Jeg synes, at vi har holdet til at tro på, at vi kan få de point, der skal gøre, at vi skal videre.

Claus Steinlein, til Ritzau.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Stjal Galant

Annonce