Annonce
Kultur

22 år og ikke skyggen af teater-erfaring: Alligevel skal vestjyske Andrea være Whitney Houston

Der er næsten et år til premieren i Tivoli, og endnu længere før "The Bodyguard - The musical" kommer til Musikteatret Holstebro i december 2020 - med Andrea Lykke Oehlenschlæger som Rachel Marron i hovedrollen. Pressefoto.
"The Bodyguard – The Musical" står og falder med den kvindelige hovedrolle, mener producenten, hvilket kun gør Andrea Lykke Oehlenschlægers vej endnu mere imponerende. Jeg skulle bare have den rolle, siger sangerinden, der nu træder ind i en ukendt verden.
Annonce

Holstebro: Begrænsningerne er til at få øje på.

Blot 22 år gammel. Et ganske ubeskrevet blad, hvor et af højdepunkterne er at have været gæstesangerinde til Stig Rossens julekoncerter.

Og så er der musical-erfaringen.

- Jeg har måske haft to replikker i en skole-musical på et eller andet tidspunkt, men ellers har jeg ikke spillet teater før, indrømmer Andrea Lykke Oehlenschlæger.

Så hvad i alverden bevirkede, at ambitiøse Langkjær Entertainment og Live Nation mandag kunne afsløre, at filmhittet "The Bodyguard" bliver til en musical, og hovedrollen, afdøde Whitney Houstons rolle Rachel, indtages af Andrea Lykke Oehlenschlæger fra Ringkøbing?

Svaret er hendes stemme.

- Vi har hele tiden været klar over, at en produktion af The Bodyguard – The Musical står og falder med den kvindelige hovedrolle. Kravene er store, hun skal kunne bære Whitney Houstons mange fantastiske sange vokalt, og hun skal have et overbevisende dramatisk talent, der kan få publikum til at tro på Rachels stærke følelser, hendes heftige temperament, kærlighed og had. Da Andrea Oehlenschlæger første gang mødte op til en af vores mange auditions og sang sin version af "I Will Always Love You", sagde det bare BANG. Her var den stemme, der kunne løfte opgaven - og arven fra Whitney. Både vokalt og skuespilsmæssigt er Andrea helt ekstraordinært talentfuld - uden tvivl en kommende stjerne, lyder de rosende ord fra forestillingens kreative producent, Thomas Langkjær, i en pressemeddelelse.

The Bodyguard

Filmen "The Bodyguard" med Whitney Houston og Kevin Costner i hovedrollerne er fra år 1992 (havde dansk premiere i januar 1993). Anmeldernes modtagelse af filmen var lunken, men det var publikum tilsyneladende ligeglad med. Ifølge filmsitet IMDB.com vurderes "The Bodyguard" til at have kostet omkring 25 millioner dollars at lave - og at have indtjent 411 millioner dollars alene i biografen på verdensplan.

"The Bodyguard - the musical" får premiere den 17. september 2020 i Tivolis Koncertsal. Dernæst går turen til Esbjerg, Vejle, Viborg, Aalborg, Aarhus og til sidst Holstebro.

Musicalen opføres i Musikteatret Holstebro den 15.-20. december 2020. Billetsalget åbner på fredag, den 25. oktober.

Annonce

Skulle have rollen

Vejen til en premiere i Tivoli næste år lå gemt i en julegave for mange år siden.

- Jeg tror, jeg var 11 år gammel, da jeg fik DVD'en med The Bodyguard i julegave. Jeg er vokset op med den og med Whitney Houston. Musicals er ikke noget, jeg har beskæftiget mig med overhovedet, og det var heller ikke det, jeg i første omgang troede, at jeg skulle give mig i kast med. Men rollen var lige mig, den skulle jeg bare have, fordi jeg har været en kæmpe fan af Whitney Houston, lige siden jeg var lille. Samtidig må jeg indrømme, at det er skræmmende at skulle forsøge at efterfølge hende, men det er også en kæmpe ære, forklarer Andrea Lykke Oehlenschlæger.

Hun stammer fra Etiopien, men blev adopteret, da hun var otte måneder gammel. I 2016 forlod hun Ringkøbing til fordel for København for at forfølge drømmen om at synge. Den drøm lever stadig.

- Det er stadig min plan at gå efter musikken. Umiddelbart tænker jeg ikke, at det er musical-vejen, jeg vil beskæftige mig med, medmindre et eller andet skulle dukke op, siger Andrea Lykke Oehlenschlæger, der fortæller, at hun er i dialog med pladeselskaber.

Indtil da arbejder hun med sine begrænsninger, hun udmærket er klar over, og derfor deltager hun i øjeblikket på aftenskole for at blive trænet og vant til skuespilsdelen i en musical.

Andrea Lykke Oehlenschlæger skal spille over for Johannes Lassen (til højre), der indtager Kevin Costners rolle fra filmens verden. Desuden medvirker Lea Thiim Harder og David Owe. Pressefoto
Andrea Lykke Oehlenschlæger har blandt andet gået på gymnasiet i Ringkøbing, og hun har desuden familie i Hjerm. - Whitney Houston er teknisk så dygtig og har en fantastisk stemme. Hun er en af de største og bedste sangere nogensinde, siger hun. Pressefoto
Annonce
Annonce
Holstebro

Skal vi forbyde spillereklamer?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Annonce